To je to što me zanima!

Francuska upozorava Rusiju: 'Uvest ćemo potrebne sankcije ako Navaljni umre u zatvoru'

Navaljni, koji je prošle godine preživio napad otrovom, za što ruske vlasti niječu odgovornost, jako je slab nakon trotjednog štrajka glađu i njegovi saveznici upozoravaju da mu prijeti otkazivanje bubrega i srca
Vidi originalni članak

Francuski ministar vanjskih poslova poručio je u četvrtak Rusiji da će EU smatrati ruskog predsjednika Vladimira Putina i ruske vlasti odgovornima ako kritičar Kremlja Aleksej Navaljni koji štrajka glađu umre te zaprijetio Rusiji novim sankcijama.

Navaljni (44), koji je prošle godine preživio napad nervnim otrovom, za što ruske vlasti niječu odgovornost, jako je slab nakon trotjednog štrajka glađu i njegovi saveznici upozoravaju da mu prijeti otkazivanje bubrega i srca.

MEĐU NJIMA I JK ROWLING Više od 70 slavnih napisalo je otvoreno pismo Putinu: Traže liječenje Alekseja Navaljnog

"Ovaj nemilosrdni napad na Navaljnog je nepodnošljiv", rekao je ministar Jean-Yves Le Drian za televizijsku postaju France 2.

"Uvest ćemo potrebne sankcije i to će biti odgovornost gospodina Putina i ruskih vlasti. Nadam se da neće do toga doći", rekao je, odgovarajući na pitanje kako će Europa reagirati ako Navaljni umre.

Ocijenivši ruske nedavne poteze na unutarnjoj sceni "autoritarnim zaokretom", Le Drian je kazao i da raspoređivanje tisuća vojnika na granici s istočnom Ukrajinom treba za sada rješavati putem razgovora a ne sankcijama.

ŠTRAJKA GLAĐU Navaljniju sve lošije: 'Jako je slab, teško sjedi i govori'

"On (Putin) je nezgodan susjed... katkad opasan, ali još je ondje pa moramo nastaviti razgovarati", rekao je.

"Mislim da Rusija ne želi izvesti vojnu akciju protiv Ukrajine, ali prisutnost postrojbi na granici stvara rizike od nesreća".

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Usora1 23.04.2021.

    Bravo vrancuzi, ali prije uvedite sankcije englezima i amerima zbog assangea a novaljni neka ceka red, tek je stigao u cuzu...

  • ivan1112 22.04.2021.

    ovaj strajka gladu i ovi bi uveli sankcije ak umre? pa sto bi trebali na silu mu trpat hranu

  • 22.04.2021.

    Drhti sad rusija,sad ce mu trpati hranu u usta da ga sto pre zagute.komu treba izdajica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare