To je to što me zanima!

Francuzi u jezera u BiH bacali radioaktivni otpad?

Bivši pripadnik sigurnosno-informativne službe pokrenuo je sumnju rekavši da su otpad dovozili do crnogorske luke Bar, a zatim u BiH
Vidi originalni članak

Tijekom mirovne misije u BiH francuska vojska u Buško, Ramsko i Jablaničko jezero odlagala je navodno radioaktivni otpad, piše Večernji list. Otpad su navodno potajno odlagali vojnim helikopterima zaduženim za mirovne misije IFOR i SFOR. Prema pisanju lista, helikopteri su u noćnim satima u dublje dijelove jezera ispuštali stotine betonskih blokova s radioaktivnim otpadom. Navodno postoje i svjedoci koji žive u blizini jezera. Sumnju je pokrenuo bivši pripadnik sigurnosno-informativne službe koji tvrdi kako se otpad brodovima dovozio do crnogorske luke Bar, a zatim pod strogim mjerama osiguranja francuske vojske do mjesta Stolac u BiH. Kontejnere s otpadom tamo su navodno prelijevali betonom i bacali u jezera. Obavještajne službe navodno su sve otkrile, ali je pokušaj zaustavljanja prekinut objašnjenjem da se službe BiH bave nezakonitim praćenjem IFOR-a i SFOR-a.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mrljica 05.02.2009.

    pouzdano znam za busko , ljudi su u neposrednoj blizini poceli obolijevat od raznih karcinoma, i povezivati to sa otpadom koji su helikopteri bacali u jezero... To se tek sad pocinje odrazavat na okolis. Istraziti hitno!

  • rikošet 05.02.2009.

    gospodo jeli su ono kulturnjaci napravili da je bugarska skup javnih wc , mislim da su se gadno zajebali , trebali su svoje umjetničko djelo napraviti na bivšem teritoriju jugoslavije

  • nevidljiv_ca 05.02.2009.

    BiH trebaju osposobiti ljude barem 50 ih uposliti da preronu sva jezera u BiH i ako nadju sta sumnjivo da se izvede akcija ciscenja a kasnije zracnim putem da taj opasni teret posalju direktno u Pariz.Bog!

Komentiraj...
Vidi sve komentare