To je to što me zanima!

Friščićevi će držati kvorum u Saboru, Pupovčevi još nejasni

Nitko nije najavio raskid koalicije, pogotovo ne osam dana prije kraja, kaže Friščić. Kaže da je sigurno da će HSS-ovih šest zastupnika i u petak biti u Saboru
Vidi originalni članak

Predsjednik HSS-a Josip Friščić u srijedu je nakon sastanka u Banskim dvorima izjavio da će HSS ostati u koaliciji i da će biti na glasovanju u petak.

- Sigurno je da Klub HSS-a ima šest zastupnika i da će nas šestero u Saboru biti i u petak. No svatko je preuzeo svoji dio obveza i ako se one ispune, a petak je blizu, onda će se pokazati da Sabor radi i da Vlada radi te ćemo sve ono što smo preuzeli kao odvezu u skladu s dosadašnjim radom privesti kraju - izjavio je. Rekao je da misli da HDZ ima kvorum te da ni u jednom trenutku u to nije sumnjao, nego da je sve bila stvar toga jesu li svi u Sabor došli ili nisu. Nije znao reći hoće li zastupnici glasati za takozvani Šeksov zakon, odnosno Zakon o ništetnosti, te je izjavio da je stvar predsjednika Sabora o čemu će glasovati.

Na pitanje, ostaje li HSS u koaliciji, odgovorio je da nikad nije ni rekao da će izaći.

- Nitko nije najavio raskid koalicije, pogotovo ne osam dana prije kraja – poručio je. Nije htio diskutirati je li pitanje prebrojavanja hoće li manjinci i nezavisni zastupnici doći na glasovanje, nego je rekao da se vode određeni pregovori i to u dobrom ozračju.

Novinari su ga pitali i hoće li SDSS ostati u koaliciji.

- Nikad nismo dobili obavijest da izlaze iz koalicije, ali su upućivali na način rada nekih sjednica – rekao je Friščić i dodao da SDSS nikad nije uvjetovao na način 'ili-ili'. Završio je da misli da vladajući mogu u petak računati na tri SDSS-ova glasa.

Friščić bez jasnog odgovora

Milorad Pupavac (SDSS) ponovo nije htio biti konkretan i nije htio odgovoriti kako će se njegov Klub ponašati u petak na glasovanju. Nakon razgovora u Banskim dvorima prenio je samo da su razgovarali o tome da se moraju dogovoriti koje još zakone mogu raspraviti i izglasati prije raspuštanja Sabora. Ocijenio je da je oporba napravila iskorak kad je pristala da se izglasa pet europskih zakona, Deklaracija o vrijednostima EU, Odluka o privremenom financiranju te o raspuštanju Sabora i da je sad red da vladajuća koalicija između sebe postigne dogovor o čemu se još može raspraviti i glasati. Na kraju je ipak priznao da nije moguće da se baš svi zakoni rasprave i izglasaju, kako to hoće HDZ. Novinarima je rekao da nije zbrajao i oduzimao ima li vladajuća većina kvorum ili nemaju. Ponovio je da je SDSS protiv Zakona o ništetnosti.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • filister 20.10.2011.

    Naravno samo sljam, moze sa sljamom!

  • handi 20.10.2011.

    Primi se ti Friščiću čaše, a ne kvoruma. Ostati ćeš zdraviji i nećeš gubiti živce. Uz sve to pomoći ćeš svim poštenim ljudima u Hrvatskoj da se riježe ovog zloslutnog HDZ-a. Seljaci će ti to najbolje uzvratiti. Možda si malo previše popio kada si odlučio koalirati sa HDZ. Štuc!!!!!!!!!!!!!!

  • crna55bitch 19.10.2011.

    Upravo je nevjerojatno koliko daleko u izdaji je spremna ići ova nakazna tvorevina od ''detuđmaniziranog,proeuropskog,reformiranog ''HDZa! Nakon 4890 stanova koje kani pokloniti ratnim zločincima tzv.aboliranim četnicima,konvalidacije četničkog rad(t)nog staža u hrvatski mirovinski sustav,sad su spremni na završni čin izdaje iako je jasno da im ni EPH neće moći ispeglati prljavi obraz,i sklapaju posljednji veleizdajnički ugovor s đavlom u liku prijetvornog bizantinca Pupovca!Fuj!Bolje da se sami ubijete,jer kad nacionalisti dođu na vlast,strijeljat će vas zajedno s burdušem zbog veleizdaje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare