To je to što me zanima!

Frljićevu predstavu publika je gledala na vlastitu odgovornost

Žiri kazališnog festivala MESS dodijelio je posebnu nagradu sarajevskoj publici koja je na vlastito inzistiranje gledala predstavu “Naše nasilje i vaše nasilje“
Vidi originalni članak

Žiri kazališnog festivala MESS dodijelio je posebnu nagradu sarajevskoj publici koja je na vlastito inzistiranje gledala predstavu “Naše nasilje i vaše nasilje“.

Zabranu izvođenja kontroverznog komada u režiji Olivera Frljića tražilo je hrvatsko kulturno društvo Napredak i bošnjačke udruge koje su tvrdile da predstava vrijeđa vjerske osjećaje katolika i muslimana. Dva sata prije početka izvedbe direkcija festivala zbog sigurnosnih je razloga publici ograničila ulazak. Ipak, njih dvjestotinjak na vlastitu odgovornost ipak ušli su u dvoranu.

Protiv Frljića je nakon premijere na festivalu Wiener Festwochen u Beču podignuta kaznena prijava u kojoj tvrdi da je autor prekršio zakon vrijeđajući nacionalne simbole i vjerske osjećaje gledatelja.     

Idi na 24sata

Komentari 25

  • mangup@dj 13.10.2016.

    Da li je to ona baraba što mrzi hrvatsku i hrvate ali obožava kune iz hrvatskog proraćuna

  • hadzostrogi 11.10.2016.

    Da li je iko od dezurnih pljuvaca kulture pogledao predstavu, naravno da nije. Vazno je biti ovca.

  • Eva Maras 10.10.2016.

    Toliko je povrijedio osječajčiće vjernika, da su zaboravili da su vjernici , te su postali veći mrzitelji nego su ikada bili vjernici. Tko bi od tako dobrih ljudi koji vjeruju u boga, alaha, budu i ostale štrunfove očekivao ovakve izljeve niskih strasti i mržnje, a bog im govori da podmetnu drugi obraz, ali ne slušaju niti poštuju boga svoga u kojeg se kunu. Frljić je u odnosu na ove koji bi linčovali, spaljivali i ubijali one koji misle, svetac i ići će direktno u raj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare