To je to što me zanima!

Fuele: Nadam se da nitko neće spriječiti ulazak Hrvatske u EU

Nadam se da nitko neće spriječiti ispunjavanje obveza koju su preuzele sve zemlje članice potpisivanjem pristupnog ugovora, rekao je europski povjerenik u Bruxellesu
Vidi originalni članak

Europski povjerenik Štefan Fuele izrazio je u Bruxellesu nadu da će Hrvatska i Slovenija pronaći uzajamno prihvatljivo rješenje za pitanje Ljubljanske banke, čime bi se uklonila neizvjesnost oko ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora u Sloveniji. 

- Nadam se da nitko neće spriječiti ispunjavanje obveza koju su preuzele sve zemlje članice potpisivanjem pristupnog ugovora i da će Hrvatska ispuniti svoje obveze u rješavanju nekih preostalih bilateralnih pitanja. Jako se nadam da će se pronaći uzajamno prihvatljivo rješenje Ljubljanske banke - rekao je Fuele na konferenciji o proširenju EU-a na zapadni Balkan koju je organizirala Europska pučka stranka. 

Zbog pitanja Ljubljanske banke, u srijedu navečer u Bruxellesu se sastaju ministri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Vesna Pusić i Karl Erjavec.  Prema informacijama s obje strane dogovor je jako blizu.

Fuele je rekao da je optimist u pogledu završnog izvješća o monitoringu koje će Komisija objaviti ovoga proljeća i u kojem će ocijeniti kako Hrvatska ispunjava deset zadaća koje su identicirane u prethodnom izvješću. 

- Zadovoljan sam, Hrvatska je na dobrom putu u pogledu ispunjavanja deset točaka koje smo istaknuli u zadnjem izvješću, optimist sam s tim u vezi - rekao je Fuele.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • prevareni 30.01.2013.

    nadam se da hoće

  • šiš 30.01.2013.

    Trebamo pitat Švicarce hoće mjesto nas? Ma nisu oni tak naivni.

  • barby-barby 30.01.2013.

    blagosljivljam sloveniju ako nas spriječi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare