To je to što me zanima!

Füle: Hrvati, 1. srpnja ulazite u EU, Slovenija to neće spriječiti

Napomenuo je kako je krajnje vrijeme da se pronađe obostrano prihvatljivo rješenje te da Slovenija ispuni svoju preuzetu obvezu, i na vrijeme ratificira pristupni ugovor
Vidi originalni članak

Sav naš posao i suradnja s hrvatskom Vladom je da oni daju rezultate u ispunjavanju svih preuzetih obveza do 1. srpnja, tako da ne bude potrebe ni za kakve mehanizme monitoringa nakon toga. Uvjeren sam da će u preostalim tjednima hrvatske vlasti dati rezultate u rješavanju preostalih pitanja i da naš izvještaj neće propustiti priliku naglasiti jasnu poruku oko nedvojbene hrvatske spremnosti za članstvo,  rekao je u razgovoru za Jutarnji list Štefan Füle, povjerenik Europske Unije za proširenje i europsko susjedstvo.

Füle vjeruje da je sastanak Vesne Pusić i Karla Erjavca uvod u hitno potrebno rješenje. Napomenuo je kako je krajnje vrijeme da se pronađe obostrano prihvatljivo rješenje te da Slovenija ispuni svoju preuzetu obvezu, i na vrijeme ratificira hrvatski pristupni Ugovor. 

'Nema plana B, Hrvatska ulazi u EU'

Füle je rekao da Komisija ne radi na planu B, odnosno kako postupiti u slučaju eventualne slovenske blokade, već računaju na to da će Hrvatska u predviđenom roku ući u EU. uvjeren je da će Hrvatska 'čistih računa' ući u EU te da neće biti nikakvih mehanizama monitoringa nakon ulaska u članstvo.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • josip5555 03.02.2013.

    .znal sam da nam nema pomoći..omg! Trebali bi nekakvo generalno sranje napravit da nas ne puste u tu usranu uniju.

  • mily 01.02.2013.

    eu je mašinerija, i onda nema druge nego sluga pokoran! Slovenci su ušli u eu, a mi hoćemo da uđemo, eeee kod njih nema oću - neću, sad bi ovako sad onako, nego slušaj i nema ti druge

  • zims 01.02.2013.

    Za nekoliko mjeseci čete nas proklet što smo vam dozvali ulazak u EU onda čete kukat,plakat isto ko mi nismo znali šta nas čeka .

Komentiraj...
Vidi sve komentare