To je to što me zanima!

G7: 'Spriječit ćemo Rusiju da ne izgladni Ukrajince ove zime'

Organiziranje pomoći za Ukrajinu na vrhu je dnevnog reda sastanka, na kojemu će se ujedno uputiti još jedna snažna poruka Rusiji koja od 24. veljače vodi ofenzivu na Kijev
Vidi originalni članak

Skupina zemalja G7 odlučna je spriječiti Rusiju da "izgladnjuje" i "hladnoćom ubija" Ukrajince ove zime i ispitat će mogućnost povećanja pomoći Kijevu, na dvodnevnom sastanku u Njemačkoj.

"Nećemo dopustiti da ovaj okrutni rat dovede do masovnog umiranja starijih i djece, mladih i obitelji u zimskim mjesecima koji su pred nama", rekla je u četvrtak njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock na otvorenju sastanka diplomatskih čelnika G7 u Muensteru, na zapadu Njemačke.

Organiziranje pomoći za Ukrajinu na vrhu je dnevnog reda sastanka, na kojemu će se ujedno uputiti još jedna snažna poruka Rusiji koja od 24. veljače vodi ofenzivu na Kijev.

SPECIJALNA ANALIZA Rusi su od Iranaca naručili nove dronove samoubojice. Europa i SAD šalju ovo za obranu od njih

Baerbock, čija zemlja do kraja godine predsjeda G7, osudila je ruske "podmukle metode" ratovanja kojima pokušava "umoriti ljude glađu, žeđu i hladnoćom, rušeći civilnu infrastrukturu".

Mnogi ukrajinski gradovi, pa tako i glavni grad Kijev, zadnjih tjedana su na meti minobacačkih napada na civilnu infrastrukturu, zbog čega trpe nestašicu vode i struje.

U skupini G7 su Sjedinjene Države, Kanada, Japan, Francuska, Velika Britanija, Italija i Njemačka.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 03.11.2022.

    Ali nije problem sve ostale izgladnjavati ?

  • Rafo 03.11.2022.

    'Spriječit ćemo Rusiju da ne izgladni Ukrajince ove zime' - valjda treba pisati: 'Spriječit ćemo Rusiju da izgladni Ukrajince ove zime'.

  • 03.11.2022.

    Pa kako to onda 600kn m2 drva ,a imamo šume.Kako to miješana pizza 60 kn a košta max 15 ,kako to kava u Areni 20kn,pa eto,pohlepa ljudska nema granica .

Komentiraj...
Vidi sve komentare