To je to što me zanima!

Gamaš iz Županje najljepši je pas naših autohtonih pasmina

Hrvatski ovčar Gamaš iz Županje najljepši je pas 7. Glavne uzgojne izložbe hrvatskih autohtonih pasmina pasa održane u subotu na ŠRC Korana u Karlovcu
Vidi originalni članak

Hrvatski ovčar Gamaš iz Županje najljepši je pas 7. Glavne uzgojne izložbe hrvatskih autohtonih pasmina pasa održane u subotu na ŠRC Korana u Karlovcu u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i domaćina, Kinološkog sportskog kluba Karlovac. 

- Ne znam tko je ponosnija ja ili on, no mislim da je on više. Oduvijek se drži ponosito i zbog toga dobro prolazi na izložbama. Ovo mu je 64. pehar  - zadovoljno je kazao Vinko Filipović (77) vlasnik ponosnog Gamaša, nosioca najlaskavije titule izbora koju dostojno nosi.  

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na izložbi je sudjelovalo stotinjak pasa iz cijele zemlje, šest nacionalnih pasmina, a to su dalmatinski pas, hrvatski ovčar, istarski gonič kratkodlaki, mali međimurski pas međi, posavski gonič i tornjak. Uz sedmogodišnjeg ovčara Gamaša nagrade prvog, drugog i trećeg mjesta osvojili su psi u još sedam kategorija. Svi prvoplasirani u lipnju će predstavljati Hrvatsku na Svjetskoj izložbi pasa u Milanu. 

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Osim najljepšeg birali su se psi iz kategorija najljepše štene, najmlađi pas, najljepši par, najljepša uzgojna skupina, najljepši veteran, lovni radni pas i najljepši mladi pas izložbe. 

Hrvatski ovčari osvojili su čak četiri prva mjesta. Osim titule najljepšeg psa ovčari su osvojili i prva mjesta za najljepšeg najmlađeg psa, najljepšeg para i uzgojne skupine. Ovčarka Frajla vlasnika Ljupka Marinčića iz Karlovca najljepši je najmlađi pas, Lord i Luna vlasnika Ivana Kneževića iz Bizovca najljepši su par, a uzgojne skupine pas Čoban od gazde vlasnika Blage Petrića iz Đakova. Uz njih, prva mjesta za najljepšeg najmlađeg i najstarijeg psa osvojili su tornjaci, štene Tara vlasnika Roberta Filipovića iz Karlovca i veteranka, 12-godišnja Erika vlasnika Marka Vojića iz Zaprešića. Najbolji lovni radni pas je posavski gonič Ari vlasnika Dragutina Šćulca iz Karlovca, a najljepši mladi pas izložbe je istarski kratkodlaki gonič Ada Brinska vlasnika Miroslava Novaka iz Krapine. 

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vlasnici i uzgajivači pasa nisu krili oduševljenje osvojenim nagradama, kao niti ostali zbog sudjelovanja. Posjetitelji su također imali prilike na jednom mjestu vidjeti sve nacionalne pasmine i uživati u druženju s psima, posebno najmlađi koje su najviše oduševili atraktivni dalmatinski psi, svjetski poznata hrvatska pasmina. Autohtone hrvatske pasmine ocjenjivali su  suci Hrvatskog kinološkog sveza Mijo Fury, Zlatko Kraljić, te Damir Skok, ujedno i predsjednik saveza.    

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

- Zadovoljan sam kvalitetom pasa kojim ćemo ići na Svjetsku izložbu jer ćemo imati predstavnike sa kojima ćemo se moći ponosit - kazao je Damir Skok, predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza, dodajući da savez svake godine upućuje hrvatske  predstavnike pasmina na Europske i Svjetske izložbe, a svoje izlagače u tome podupiru i financijski.            


Idi na 24sata

Komentari 10

  • Pink_zg 30.03.2015.

    Imala sam Gamaševu malu curicu. Preslatka je bila. Nažalost, nisam je mogla zadržati zato što ju moja starija kuja čivave nije podnosila. To je doma bio rat zbog mene. Ne znaš koja me više voljela. Da sam znala kako će moja nikad neprežaljena ovčarka Gabi završiti(morali je dat pa joj našli novog gazdu negdje u Slavoniji čiji ju je susjed upucao), nikada je ne bi dala. Još i dan-danas suzu pustim kad gledam njene slike. :(

  • muskarac 29.03.2015.

    ajme hrvatski ovcar i dalmatiner uz zlatkog retrivera su mu najdrazi i najsladji psi

  • volim sunce 29.03.2015.

    pse kao i ljude treba pogledati u oči,ogledalo su pseće duše

Komentiraj...
Vidi sve komentare