To je to što me zanima!

Gasitelji zarobljeni u vatrenom obruču: Spasili su ih avioni

Dramatična akcija: Vatreni obruč zatvorio se oko petorice vatrogasaca u šumi kraj Bratiškovaca. Od vatre su ih spasili avioni, koje su navodili da vodom zasipaju vatru
Vidi originalni članak

Oko 13 sati ponovno se aktivirao požar koji je u subotu gorio kraj Skradina. Vatru su gasili tri kanadera i jedan Air Tractor iz zraka, te 58 vatrogasaca sa zemlje. Vatra je bila zaprijetila kućama u Ićevu, ali su uz velike napore obranjene. Oko 15.30 sati vatreni obruč zatvorio se oko petorice vatrogasaca DVD-a Skradin u šumi kraj Bratiškovaca. Od vatre su ih spasili avioni, koje su navodili da vodom zasipaju vatrenu  stihiju koja im je prijetila. Oko 17 sati ostavili su vatrogasni kamion na mjestu preko kojeg je požar već prošao. Na leđa su uzeli naprtnjače s vodom i pješke se probili iz obruča.  

- Situacija je više nego teška. Srećom, vatrogasci su izvučeni. Za sada nema ozlijeđenih vatrogasaca ni građana, a spašeni su i svi objekti - rekao nam je Nediljko Dujić, gradonačelnik Skradina i predsjednik gradskog Stožera za zaštitu i spašavanje.

U DVD-u Skradin ne žele govoriti o kolegama koji su bili u obruču. Radi se, kažu o svakodnevnim situacijama. 

Državna uprava za zaštitu i spašavanje je oko 20.30 sati objavila kako požar gasi 100 vatrogasaca te kako se procjenjuje da je opožarena površina od oko 300 hektara. 

Evakuirali su stanovnike

Od 13 do 15 sati bili su evakuirani stanovnici iz sela Ićevo i to zbog gustog dima. Riječ je o par desetaka ljudi. Nediljko Dujić, gradonačelnik Skradina, kaže kako je bila riječ o eruptivnom požaru te da je izgorjelo dvostruko više nego kada je požar buknuo prvi put. Dok je požar bjesnio čulo se i nekoliko eksplozija eksplozivnih naprava koje su zaostale iz Domovinskog rata.  

Idi na 24sata

Komentari 22

  • baky126 20.08.2012.

    momci drzite se

  • mario1234 20.08.2012.

    samo se pitam zasto nema nigdi protivpozarnih puteva i zasto se sume ne ciste,jer da se ciste kao sto se rade maslenici manja bi steta bila,a da ima puteva ne bi dolazilo do ovolike tragedije...vazno je da se u pojedinim mistima ima asfalta i do kokosinjca....

  • tetanus 20.08.2012.

    po hitnom postupku donijeti zakon po kojem na opožarenom području NEMA NIKAKVE GRADNJE 50g pa da vidimo koliko će biti požara ubuduće- sve je to građevinskia zločinačka organizacija mamu im........!

Komentiraj...
Vidi sve komentare