To je to što me zanima!

Gates: 'Svijet će pogoditi puno kobnija pandemija od Covid-a. Evo što hitno trebamo napraviti'

Istaknuo da bi, ako se pojavi virus sa sličnom virulentnošću, ali većom stopom smrtnosti, oko 5 posto, mogao doći "kraj društva"
Vidi originalni članak

Bill Gates, osnivač Microsofta i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, kazao je na Time 100 Summitu da je svijet imao sreće s COVID-19 jer je čovječanstvu dao priliku da se pripremi za buduće pandemije. 

- S obzirom na udio ove pandemije od 20 milijuna mrtvih u cijelom svijetu, milijun u SAD-u, a moglo je biti i mnogo kobnije. Upravo smo imali sreće da je stopa smrtnosti po slučaju bila otprilike 0,2 posto - kazao je Gates. 

BRITANSKI FIZIČAR TVRDI: 'U našoj galaksiji mi smo jedina inteligentna bića, naše šanse za susret s vanzemaljcima su male'

Tvrdi da ne trebamo računati da ćemo tijekom sljedeće globalne pandemije imati sličnu sreću te istaknuo da bi, ako se pojavi virus sa sličnom virulentnošću, ali većom stopom smrtnosti (oko 5 posto), mogao doći "kraj društva". Za preventivne mjere i pripreme za iduću pandemiju trebalo bi izvdojiti otprilike milijardu dolara godišnje na globalnoj razini, tvrdi. Istaknuo je da se ne smije dogoditi da ijedna zemlja vodi izoliranu politiku jer bi to naštetilo zdravlju i sigurnosti drugih.

- Šanse za još jednu pandemiju u sljedećih 20 godina, bilo prirodnu ili umjetnu, više su od 50 posto - kazao je milijarder.

DU-DU-DU NEMA NAM POMOĆI... Novo otkriće u Pacifiku: Mutant morskog psa, podvodni vulkan i erupcija koja ih šalje u zrak?!

Pozvao je svjetske čelnike da oforme globalni tim od oko 3 tisuće stručnjaka za zarazne bolesti koji, svojim usuglašenim stavovima, mogu pomoći čovječanstvu da lakše i bezbolnije prebrodi razorne pandemije. Tu je ideju nazvao "Global Epidemic Response and Mobilization", a njome bi upravljala Svjetska zdravstvena organizacija s glavnom ulogom obveze izvođenja vježbi izbijanja epidemije u pojedinim zemljama kako bi se provjerilo koliko su pripremljene, piše Time

KOLUMNA KVAKA24 Nova stvarnost: promjene na tržištu rada pod utjecajem pandemije i energetske krize

- Novac trebamo ulagati u istraživačke centre, kompleksne sustave i visoke tehnologije ali i razvoj novih cjepiva. To je minoran trošak ako uzmemo u obzir koliko su države potrošile na COVID-19. Tijekom te pandemije samo SAD potrošio je više od 14 milijardi dolara. Zašto? Jer država nije bila spremna za takov što. Srećom smrtnost od koronavirusa iznosila je 0.2 posto, ali pitam se što će biti kad nas pogodi daleko opasnija zarazna bolest - zaključio je Gates.

Idi na 24sata

Komentari 280

  • 10.06.2022.

    djeca ko zombiji ujutro izgledaju

  • jabuka5 10.06.2022.

    molitve su bile jake , , narod je sve shvatio , , otkud on zna šta dolazi , mora da je vidovit , ili sprema sve to pa zna , , , ali Božja je zadnja ....uskoro gledajmo

  • vilim1234 10.06.2022.

    nema brige ,cjepivo je vec napravljeno,kupila Ursula vec 10 milijardi doza ,dobila dobar rabat i proviziju

Komentiraj...
Vidi sve komentare