To je to što me zanima!

Gazdi i ekipi blokirali račune i vile zbog štete od 1,6 mlrd. kn

Osumnjičenima su blokirani računi u bankama, ne smiju opterećivati ili prodavati nekretnine, ni trgovati državnim obveznicama ili dionicama. Kako doznajemo, blokada ne pokriva ni četvrtinu navodne štete...
Vidi originalni članak

Zagrebački Županijski sud prihvatio je prijedlog izvanredne Uprave Agrokora i diljem zemlje blokirao imovinu 15 osumnjičenih, koje se tereti da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. nanijeli šteta od ukupno 1,6 milijardi kuna. 
Osumnjičenima su blokirani računi u bankama, ne smiju opterećivati ili prodavati nekretnine, a Središnjem klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da „zamrznu“ trgovanje državnim obveznicama ili dionicama. Kako neslužbeno doznajemo, blokada sve imovine ne pokriva ni četvrtinu navodne štete od 1,6 milijarde kuna. 

TODORIĆ NA BLOGU: 'Lex Agrokor je privatni deal Dalić, Ramljaka i partnera...'
Podsjećamo, radi se o najvećem imovinskopravnom zahtjevu ikada ispostavljenom u bilo kojem kaznenom predmetu u hrvatskoj povijesti. Prema njemu, u slučaju da se optužbe pravomoćno dokažu, bez svoje imovine mogli bi ostati londonski bjegunac i bloger Ivica Todorić i njegovi sinovi Ante i Ivan, zatim Tomislav Lučić, Ljerka Puljić, Damir Kuštrak, Piruška Canjuga, Ivan Crnjac, Mislav Galić, Hrvoje Balent, Alojzije Pandžić, Olivio Discordia, Sanja Hrstić, Marijan Alagušić i Ivica Sertić.

Iako se, osim Ivice Todorića, ostali ne sumnjiče da su se nepripadno materijalno okoristili, u slučaju da budu proglašenim krivim da su to omogućili Ivici Todoriću, solidarno će pokriti štetu.

FOTOGALERIJA Psi iščekuju Todoriće: Tjednima ih nema u Kulmerovim dvorima

Do sada pod blokadom se, odlukom sutkinje istrage Županijskog suda u Zagrebu, nalazila samo imovina Ivice Todorića. Riječ je o četvrtini Kulmerovih dvora, te dvije nekretnine, oranice, na području Kloštar Ivanića ukupne površine oko 15.000 metara četvornih, pašnjakom oko 7000 metara četvornih u Gornjoj Jelenskoj, te poljoprivrednim zemljištem površine dva jutra i oko 9000 kvadrata u Mikloušu.

BOŽIĆNA NAGODBA Zdravi dio Agrokora opstaje, a dugovi prelaze na novu tvrtku

Blokirali su mu i osam računa u tri poslovne banke te 100-postotni poslovni udio u njegovoj privatnoj tvrtki Agrokor Projekti, koja nije u sastavu koncerna Agrokor. Radi se o tvrtki čiji je temeljni kapital oko 5,3 milijarde kuna, ali je stvarna vrijednost tog udjela prema podacima kojima raspolažu nadležna tijela  upitna.

'NEĆE IMATI UGODNE BLAGDANE' Dobavljači poderali nagodbu! Agrokoru prijeti obustava robe

Todorić je na blokiranim računima imao oko 2000 kuna. Također ne može raspolagati niti sa 2733 dionice Agrokora koje se u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu vode na ulagatelja Ivicu Todorića.

Njihova je nominalna vrijednost oko 1,4 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • Budni 27.12.2017.

    Stvarno je agrokor jako razvijao ekonomiju u našoj domovini!

  • Zmar116 27.12.2017.

    Sve je to kamilica..Tu će se kao prvo morati razlućiti događanja prije Lex Agrokora ,kao i događanja i posljedice nakon donošenja tog kontraverznog zakona....Pravi sudsku procesi će biti vođeni pred europskim sudovima,kako protiv ljudi iz biznisia za događanja prije donošenja famoznog zakona ,ali i politike nakon donošenja famoznog zakona,a sve ljudi, koji imaju svoja imena i prezimena.Čisto sumnjam da će se bilo tko odreći svojih novaca,a pogotovo nakon ćinjenice da se malim dobavljaćima isplatilo cijelo dugovanje..Političke elite sa Markova Trga su se pobojale su da bi im se mogao dogoditi scenario traktora na Slavonsloj aveniji kao nekad Zokiju..Ali su u tom strahu i panici napravili i najveću i fatalnu grešku po pitanju prava i pravosuđa...Nemoš nekom isplatiti kompletan iznos ,a drugome 30% dugovanja...Nema suda u Europi kod kojeg će proći ta prića...Pa čak i kad su nepopularni Rusi u pitanju...Tko god je imenom i prezimenom napisao Lex Agrokor te svi oni koji su provodili taj kontraverzni zakon,prije ili kasnije,potencijalno bi se mogli naći pravno u vrlo velikom problemu......

  • matalan 27.12.2017.

    Treba se koristiti metodama Putina, svi njegovi nestašni oligarsi završili su u Londonu na obdukciji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare