To je to što me zanima!

Obustava plina: Nakon Poljaka, Gazprom najavio da od srijede prekida isporuku i za Bugarsku

Poljska ponavlja da neće pristati na ruski zahtjev da plin plaća u rubljima pod novim pravilima koje je Moskva donijela prošli mjesec...Gazprom je utorak navečer potvrdio da bez plina ostaje i Bugarska
Vidi originalni članak

Gazprom je u utorak izvijestio poljsku državnu energetsku tvrtku PGNiG da će u srijedu ujutro zaustaviti dotok iz plinovoda Yamal, priopćila je ta tvrtka.

Gazprom će isporuku plina zaustaviti u 8 ujutro po srednjoeuropskom vremenu, a PGNiG je objavio da će poduzeti korake da zaustavi prekid pošiljke jer se time krše postojeći ugovori. ZVECKANJE ORUŽJEM Rusija upozorila Britaniju: Ako nastavite s provokacijama, mi imamo spreman odgovor na to

Poljska tvrtka naglasila je da ima pravo na odštetu zbog kršenja postojećih ugovora. Poljska ministrica za klimu i okoliš Anna Moskwa poručila je kako nema potrebe za povlačenjem plina iz rezervi te da poljski potrošači neće osjetiti prekid dotoka.

RUSKA OSVETA Rusija prekinula opskrbu plina Poljskoj. Oglasila se ministrica okoliša: Nema razloga za brigu!

Pošiljke iz drugih smjerova zamijenit će Gazpromovu, rekao je poljski ministar za energetsku sigurnost Piotr Naimski, dodavši kako je ugovor s Yamalom i tako završava u prosincu. Poljska ponavlja da neće pristati na ruski zahtjev da plin plaća u rubljima pod novim pravilima koje je Moskva donijela prošli mjesec.

NUKLEARKE OPET U MODI Fizičar: 'O ruskom plinu nećemo ovisiti tek kada udvostručimo nuklearke i obnovljive izvore'

Rusija je upozorila Europu da odbijanjem plaćanja u ruskoj valuti može rezultirati rezovima pošiljki. U ožujku je Moskva donijela dekret kojim je predložila da kupci energenta otvore račun u Gazprombanci kako bi plaćali u zapadnim valutama koje će se onda promijeniti u rublje.

NOVA TAKTIKA? Dužnosnici za energetiku: Ukrajina želi biti glavna ruta za transport ruskog plina u Europu

Europska komisija poručila je da tvrtke trebaju nastaviti plaćati u valutama određenima ugovorima s Gazpromom, a u 97 posto slučajeva to su euro i dolar.

Bez plina i Bugarska

Nakon Poljske, Gazprom je najavio da od srijede prekidaju isporuku plina i za Bugarsku, javlja AFP.

 

SVE O SITUACIJI U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU PRATITE OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 173

  • fra SEBO. 28.04.2022.

    On uvlači nos zna se kome.

  • 28.04.2022.

    izgleda da CE Poljaci opet dobivati po pichichu,kao I u povijesti svaki puta do sada,jadnici

  • 28.04.2022.

    kujice ratoborne,bahate sada prdite doma u balon pa SE grijte,fasisticko-katolicki patuljci

Komentiraj...
Vidi sve komentare