To je to što me zanima!

Gazprom potvrdio: 'Zbog kvara na turbini nećemo moći otvoriti plinovod Sjeverni tok 1'

Na postrojenju je otkriveno curenje nafte iz plinske turbine koja pomaže pumpanju plina. Gazprom sada mora riješiti problem prije ponovnog pokretanja tokova
Vidi originalni članak

Ruski Gazprom poručio je da se njegov ključni plinovod prema Europi, Sjeverni tok 1, ne može ponovno otvoriti kako je planirano u subotu jer je otkriven novi tehnički problem, piše Bloomberg.

To je veliki udarac za Europu, koja se muči muči napuniti svoje zalihe plina pred zimu. 

SPOR OKO UGOVORA Gazprom smanjuje isporuke plina francuskom Engieju

Na postrojenju je otkriveno curenje nafte iz plinske turbine koja pomaže pumpanju plina. Gazprom sada mora riješiti problem prije ponovnog pokretanja tokova, stoji u priopćenju objavljenom u petak navečer. Nema naznaka koliko bi to moglo potrajati.

Ovo će dodatno povećati eskalaciju europske energetske krize i to u trenutku kada su cijene padale. Ako prekid rada potraje, to dovodi u opasnost kućanstva, tvornice i gospodarstva, slabeći europsku ruku koja podupire Ukrajinu u ratu protiv Rusije.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Akull 03.09.2022.

    Evro imaš,plina nemaš....hahahhaha

  • DinoAKA ljubiša 03.09.2022.

    Može malo o krađi 200 kamiona i kontejnera odjeće i hrane od strane zelenskijevih ministara ?!? Zeleni iznajmljuje stan u italiji od 50 milja dolara(odakle mu?) rusima. Toliko o njemu, u doslovno najkorumpiranijoj državi u Europi.

  • DinoAKA ljubiša 03.09.2022.

    Može malo o Zelinskijevom iznajmljivanju talijanskog stana od 50 milj.dolara rusima ? Sankcije jel?

Komentiraj...
Vidi sve komentare