To je to što me zanima!

Gazprom prijeti: Moldaviji više nećemo isporučivati plin...

Podsjetimo, Moldavija je u petak uvela izvanredno stanje zbog plinske krize. To su napravili kako bi zaobišli određene procedure i ubrzali kupnju plina iz alternativnih izvora
Vidi originalni članak

Gazprom je najavio kako Moldaviji od idućeg mjeseca neće isporučivati plin ako ta zemlja ne plati svoj dug i ako se novi ugovor ne potpiše prije 1. prosinca. Kako RT piše pregovori između Moldavije i Gazproma su "zapeli". Gazprom tvrdi da je Moldavija sama stvorila krizu. Kažu da im duguju 709 milijuna dolara.

MANJE SE PUMPA KROZ UKRAJINU Gazprom za studeni nije rezervirao dodatne kapacitete za tranzit plina kroz Ukrajinu

Podsjetimo, Moldavija je u petak uvela izvanredno stanje zbog plinske krize. To su napravili kako bi zaobišli određene procedure i ubrzali kupnju plina iz alternativnih izvora. Moldavija je ugovor s Gazpromom potpisala 2008. godine i on je istekao u rujnu.

Nakon toga su vlasti u Moldaviji rekle kako izgleda da se neće postići sporazum o sklapanju novog ugovora pod obostrano prihvatljivim uvjetima. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • MarijanGrdašić 24.10.2021.

    Prvo neće platiti Rusima i Gazpromu a onda će taj novac potrošiti na LNG plin ... i više. To je veoma pokvarena trgovačka praksa i za očekivati je da će Gazprom taj novac zaračunati EU.

  • jožek2 24.10.2021.

    Ma tisuću puta bravo za Putina i Ruse, tako se to radi, još unazad samo nekoliko mjeseci truli zapad predvođen Amerikom i Trampom za svaki sitnicu su prijetili Rusima i uvađali nekakve sankcije, a sad ih mole na koljenima za plin, a uskoro i ostale energente, a Rusi imaju pet puta veće tržište u Aziji i nije ih uopće briga za Zapad, pa neka im sad Amerika vozi brodovima svoj ukapljeni plin, kao i nam jer je hdz napravio terminal u Omišlju pa ćemo se grijati na američki sedam puta skuplji plin.

  • Symbian 24.10.2021.

    Opet 24sata laže već u naslovu. Rusija ukida povlaštenu cijenu plina za Moldaviju. Slobodni su ga kupiti po tržišnim uvjetima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare