To je to što me zanima!

Gdje je odmorište Plitvice? Tko je maknuo čvorove Zadar 1 i 2?

HAC je objasnio da je do promjena imena čvorišta i odmorišta došlo jer se razvojem i gradnjom mreže autocesta ukazala potreba za novelacijom naziva i brojeva. Nema više Plitvica, Brinja, Rugvice, Ravne Gore...
Vidi originalni članak

Odmorište Plitvice otišlo je u prošlost. Barem što se naziva tiče. Novo ime odmorišta sada je Zagreb. Vozite li prema granici sa Slovenijom, nakon Svete Nedjelje posljednji izlaz, odnosno ulaz na autocestu do nedavno je nosio naziv Bobovica. Ono se sada zove Samobor.

Ove promjene, ali i još 25 drugih stupile su na snagu nakon Odluke o označivanju autocesta, priopćili su još prošle godine iz Hrvatskih autocesta.

HAC je objasnio da je do promjena došlo jer se razvojem i gradnjom mreže autocesta ukazala potreba za novelacijom naziva i brojeva čvorišta i odmorišta. 

Ukupno su izmijenjeni nazivi 11 odmorišta, na autocestama A1, A3, A4, A6 i A7 dobilo nove nazive te na 14 čvorišta. Uz njih je shodno tome otvoreno po jedno novo odmorište te čvorište, piše Autonet.hr

Idi na 24sata

Komentari 56

  • MarijanCelikovic 24.04.2023.

    Koji je razlog tog mijenjanja da se ovi koji su na vlasti domognu još više novaca ili jako velike gluposti🤦‍♂️🤦‍♂️

  • Smnkvc 21.04.2023.

    Tom su bojom mogli radje prefarbati onih 20ak hrđavih rasvjetnih stupova na zagrebackoj obilaznici kojima sa sramotimo pred milijunima turista koji tu prolaze.

  • RI051_1 19.04.2023.

    ¸Nove ploče nova lova nekom u đep.

Komentiraj...
Vidi sve komentare