To je to što me zanima!

Gdje je tu pravda? Zbog 200 kn ostala je bez dječjeg doplatka!

Nezaposlenoj majci troje djece ukinuli su isplatu dječjeg doplatka od 1400 kuna, zato što je honorarno zaradila 200 kuna i na što je uredno plaćen porez od 50 kuna
Vidi originalni članak

Lana Gugić (33) korisnica je 1400 kuna dječjeg doplatka. Međutim, u ožujku joj taj novac nije sjeo na račun. 


- Rečeno mi je da sam imala neprijavljene prihode u ožujku. Nije mi baš bilo jasno o čemu govore, ali smo utvrdili da je riječ o 200 kuna koje sam dobila od 24sata - kaže Lana. 


S Porezne je automatski alarmiran sustav HZMO-a te je zbog tih 50 kuna obustavljena isplata dječjeg doplatka

Naime, prošlog je mjeseca redakcija 24sata objavila dva Lanina recepta u prilogu Skuhatćute. Za to joj je isplaćen autorski honorar od ukupno 200 kuna te je uredno plaćen porez od oko 50 kuna. S Porezne je automatski alarmiran sustav HZMO-a te je zbog tih 50 kuna obustavljena isplata dječjeg doplatka. 

- Nitko me nije obavijestio o tome. Zbilja sam se jako uznemirila jer nam je doplatak neophodan. Suprug Dean (33) ima plaću od 3600 kuna, a rata kredita u francima iznosi 3250 kuna - priča Lana. 

Za život peteročlane obitelji, školovanje Leone (9) i Gabriele (8) te za troškove vrtića male Lune (4) ne bi imali da im uz spomenute skromne prihode ne pomognu roditelji. 


- Kad nam stignu podaci da netko ima neprijavljene prihode, predmet odmah ide u središnjicu u Zagreb na obradu. To traje nekoliko dana, ali korisnicu ćemo pozvati da priloži potvrdu o honoraru. Dječji doplatak za ožujak bit će joj isplaćen u svibnju, zajedno s doplatkom za travanj - objasnili su u HZMO-u.

Idi na 24sata

Komentari 351

  • niksonvkci89 06.05.2013.

    Isto sam i sam doživio nisu mi uplatili dječiji zato što je porezna našla da mi je stariji sin imao još 400kn primmanja u prošloj god.I znali su u poreznoj i iznos i koja je firmma i da to ništa ne mijenja u obračunu dječijeg ali tom službeniku je bilo lakše obustaviti djetetu taj jadni dječiji nego poslati obavijest da se donese taj izvadak a nikakvo riješenje ne pošalju da nije nešto u redu.A razlika je bila zato što je kao sezonac 10 dana radio na ugovor i 4 dana na vaučere a firma mu dala IP obrazac samo za ugovor i to sam predao za dječiji da bi poslije otkrili da treba i za tih 4 dana odnosno 400kn odnijeti.Eto kako su pedantni kad treba oduzeti nekome nešto iako na to ima pravo i to od najugroženijih u ovoj jadnoj državi.

  • ValTina 01.05.2013.

    draga ne buni se, bar si zaradila. meni su odbili dječji radi 150 kn koje su zaradile blizanke preko student servisa prošle godine, a za koje dječji niti ne primam

  • Elizabeta 99 30.04.2013.

    Naravno da mi je zao kao covjeku i kao zeni. I sve sto se dogodilo nije pravedno. Ja isto tako volim izdvojiti osjecaje i gledati na stvari sa prave perspektive. Budimo realni, troje djece??? Pa nisu ih inenadila i stvorila se niodkuda. Ja sam planirala koliko djece mogu imati da ih se moze prehraniti i skolovati a nisam ih samo stancala. Ajmo svi imati vise djece pa neko ce ih vec nahraniti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare