Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gdje je tu pravda? Zbog 200 kn ostala je bez dječjeg doplatka!

Nezaposlenoj majci troje djece ukinuli su isplatu dječjeg doplatka od 1400 kuna, zato što je honorarno zaradila 200 kuna i na što je uredno plaćen porez od 50 kuna

Marko Jurinec/Pixsell
Foto: Marko Jurinec/Pixsell
351 komentara

Lana Gugić (33) korisnica je 1400 kuna dječjeg doplatka. Međutim, u ožujku joj taj novac nije sjeo na račun. 


- Rečeno mi je da sam imala neprijavljene prihode u ožujku. Nije mi baš bilo jasno o čemu govore, ali smo utvrdili da je riječ o 200 kuna koje sam dobila od 24sata - kaže Lana. 


S Porezne je automatski alarmiran sustav HZMO-a te je zbog tih 50 kuna obustavljena isplata dječjeg doplatka

Naime, prošlog je mjeseca redakcija 24sata objavila dva Lanina recepta u prilogu Skuhatćute. Za to joj je isplaćen autorski honorar od ukupno 200 kuna te je uredno plaćen porez od oko 50 kuna. S Porezne je automatski alarmiran sustav HZMO-a te je zbog tih 50 kuna obustavljena isplata dječjeg doplatka. 

- Nitko me nije obavijestio o tome. Zbilja sam se jako uznemirila jer nam je doplatak neophodan. Suprug Dean (33) ima plaću od 3600 kuna, a rata kredita u francima iznosi 3250 kuna - priča Lana. 

Za život peteročlane obitelji, školovanje Leone (9) i Gabriele (8) te za troškove vrtića male Lune (4) ne bi imali da im uz spomenute skromne prihode ne pomognu roditelji. 


- Kad nam stignu podaci da netko ima neprijavljene prihode, predmet odmah ide u središnjicu u Zagreb na obradu. To traje nekoliko dana, ali korisnicu ćemo pozvati da priloži potvrdu o honoraru. Dječji doplatak za ožujak bit će joj isplaćen u svibnju, zajedno s doplatkom za travanj - objasnili su u HZMO-u.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message