To je to što me zanima!

Gdje su nestali milijuni? Fra Nimac i fatalna bankarica ponovno na optuženičkoj klupi

Fra Šimu Nimca tereti se da je tvrtki "Sunčani Bast" prodao 39.556 četvornih metara crkvenog zemljišta za 1,3 milijuna eura dok se bankarica Jasmina Bilonić tereti da ga je poticala na zloupotrebu položaja
Vidi originalni članak

Devet godina nakon izbijanja afere s prodajom crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi fra Šime Nimac i bankarica Jasmina Bilonić opet su na sudu. Riječ je o ponovljenom suđenju, a dvojac bi se danas trebao pojaviti pred raspravnim vijećem splitskog Županijskog suda kojim predsjedava sudac Dinko Mešin. Očekuje se da se fra Nimac i Bilonić izjasne o krivnji. Na ročištu će se odlučiti o tijeku suđenja, izvođenju dokaza te eventualnom pozivanju novih svjedoka.

NA VRHOVNOM SUDU Ništa od zatvora za fra Šimu Nimca: Ukinuli su mu presudu

Podsjetimo, prvi postupak u ovom slučaju završio je nepravomoćnom presudom 2014. godine kada su fra Nimac i Bilonić osuđeni zbog pronevjere 1,3 milijuna eura. On je nepravomoćno osuđen na dvije, a ona na godinu i devet mjeseci zatvora. Vrhovni sud je pet godina kasnije, zbog bitne povrede kaznenog postupka, slučaj vratio na početak.

Optužnica Županijskog državnog odvjetništva tereti fra Šimu Nimca da je tvrtki "Sunčani Bast" prodao 39.556 četvornih metara crkvenog zemljišta u vlasništvu župe Blažene Djevice Marije. Bilonić se tereti za poticanje na zloupotrebu položaja i ovlasti, odnosno da je nagovorila fra Nimca da podigne novac sa župnog računa te ga prebaci na svoj osobni račun. Gdje su milijuni i dalje nije poznato. Pronađeno je tek oko 2,3 milijuna kuna i to na bankaričinom računu.

FRA ŠIME NIMAC: 'Sklonio sam 10 milijuna kn s računa Župe da ne bi nestali'

Fra Nimac tvrdio je da je za prodaju imao usmeno odobrenje od splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića, no nadbiskup nije svjedočio u prvom postupku rekavši da on o tome ne zna ništa. Fra Nimac tijekom prvog procesa branio se da je novac prebacio jer nije želio da završi 'u centrali' umjesto za proširenje crkve za što ga je namjenio te da su optužbe njega podmetnute.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • crazy mind 13.09.2021.

    to je jedna tak lepa "ljubavna" prica 😁😂🤣

  • Mačor.1 13.09.2021.

    On ima pravo prodat ko i sto drugi prodaju a ona ga nemoze ni na šta poticat on je punoljetan i jako školovan samo je nekom zasmetao 

  • skija 13.09.2021.

    I kod mene u gradskom zupnom dvoru zene ulaze na glavna vrata na "ispovjed" a izlaze kroz garazu😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare