Obavijesti

News

Komentari 134

'Sklonio sam 10 milijuna kn s računa Župe da ne bi nestali'

'Sklonio sam 10 milijuna kn s računa Župe da ne bi nestali'
1

Na Trgovačkom sudu u Splitu održalo se ročište na kojem Crkva od tvrtke Sunčani Bast traži povrat 40.000 m2 zemljišta u Baškoj Vodi koje im je prodao fra Šime

VIDEO

Na Trgovačkom sudu u Splitu održalo se ročište na kojem Crkva od tvrtke Sunčani Bast traži povrat 40.000 metara četvornih zemljišta u Baškoj Vodi koje im je prodao fra Šime Nimac. On je u srijedu svjedočio rekavši kako  je ishodio sve potrebne dozvole da isto proda u želji da se proširi crkva. 

Tvrdi da je obavijestio sve nadležne i dobio "zeleno svjetlo"

Kazao je kako je najprije razgovarao sa svojim provincijalom fra Željkom Tolićem koji mu je dao zeleno svjetlo. Obavio je razgovor sa nadležnom Provincijom te Općinom Baška Voda koja je proširenje crkve uvrstila u urbanistički plan. Dozvolu da se upusti u prodaju zemljišta te proširenje crkve kako je kazao fra Šime Nimac, dobio je i od nadbiskupa Marina Barišića te je o svemu, navodi, obavijestio i župno pastoralno i ekonomsko vijeće. 

"Sklonio sam novac kako ne bi nestao"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Problem je, navodi fra Šime, nastao kada je saznao da ga se planira maknuti iz Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije. Tada je on, na savjet svojih kolega, 10 milijuna kuna od prodaje sklonio s računa Župe kako novac ne bi nestao. Naveo je kako je namjeravao isposlovati još jedan mandat u Župi te taj novac vratiti na račun. Zbog navoda fra Šime Nimca da je godine na temu prodaje zemljišta i proširenje crkve dobio blagoslov od fra Tolića i nadbiskupa Barišića, obojica će morati doći svjedočiti na Trgovački sud. 

Novcu se izgubio trag

Svjedočio je i fra Petar Vrljičak, župnik koji je župu u Baškoj Vodi preuzeo od fra Šime. On je, kako je kazao, za prodaju zemljišta doznao od načelnika Općine Joška Roščića. Išao je provjeriti u banku gdje je novac no tamo je doznao samo da je veliki novac prošao kroz župni račun, ali ga više nema te mu se izgubio trag. 

Podsjetimo, fra Šime nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora, a bankarica Jasmina Bilonić na 20 mjeseci. Utvrđeno je kako su dio novca sklonili, a dio potrošili. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a