To je to što me zanima!

General pokušao dobiti odgovor od Plenkovića u Okučanima pa ustvrdio: 'Nisam zadovoljan'

Tijekom obilježavanja 26. obljetnice vojno-redarstvene akcije 'Bljesak' u subotu u Okučanima, umirovljeni general-bojnik Luka Džanko upitao je premijera što može učiniti da sljedeća obljetnica prođe u slozi
Vidi originalni članak

Nakon što je položio vijenac i zapalio svijeću u spomen na hrvatske branitelje poginule u akciji 'Bljesak', predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, održao je govor tijekom kojeg nije htio komentirati svoj aktualni sukob s predsjednikom RH, Zoranom Milanovićem. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nije on bio jedini, o sukobu nisu htjeli govoriti ni Milanović, ali ni predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković. Svi su ustvrdili kako jučerašnji dan nije bio prikladan za potenciranje tog sukoba, jer su u fokusu trebali biti branitelji koji su dali najveću žrtvu za Hrvatsku.

Ipak, ignoriranjem problem nije nestao i mnogi su osjećali kako je obilježavanje 'Bljeska' ostalo u sjeni sukoba premijera i predsjednika.

Takvog je mišljenja izgleda bio i umirovljeni general-bojnik Luka Džanko, koji je u Okučanima pristupio premijeru i upitao ga hoće li iduće godine biti drugačije.

VIDEO: VETERAN I PREDSJEDNIK Ratni veteran Milanoviću: 'Dođi dečkima platit' piće u kafić, dat ću ti ja 100 kuna ako nemaš'

- Ja sam ’95. vašem prethodniku predao prijavak kad smo ušli u Okučane. Sad želim ispred mladih generala i časnika prenijeti poruku vama, za sljedeću godinu, kako možete doprinijeti da budemo svi zajedno? Ja koliko sam zadovoljan s vrhovnim zapovjednikom, kao i s vama jer vi ste predsjednik naše Vlade, ali ja kao general mogu vama reći, no djelatni generali teško će reći. No da smo na dvije strane, nije dobro. Slažete li se sa mnom - upitao je Džanko premijera, piše N1.

- Bitno da smo danas svi tu - odgovorio je Plenković.

- Nisam zadovoljan odgovorom. Možete li doprinijeti da dogodine budemo zajedno - inzistirao je Džanko.

- Mi smo i lani bili, a drugi nisu - odgovorio je Plenković i brzo krenuo pozdravljati okupljene te se uputio dalje.

'NIJE DAN ZA SUKOBE' Andrej Plenković na obljetnici 'Bljeska': Bitno je da smo danas svi tu, za razliku od lani

Džanko tako ipak nije dobio odgovor koji je tražio.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • Jagoda jagoda 04.05.2021.

    E moj čovik tj poštovani generale ka da je iko zadovoljan i jednim njegovim odgovorom osim njegovih uhljeba i kriminalaca.

  • Lavljeoči 02.05.2021.

    Đanko u jna nikad ne bi bio general idi plači kod zokana

  • igidus 02.05.2021.

    Za anemičnog su to preteška pitanja, ali da ga se pitalo da li če štititi lopove i dalje poput svoji ministara tuće biti odršito jasan..

Komentiraj...
Vidi sve komentare