To je to što me zanima!

Generali o ''Oluji'': U Hrvatskoj možemo reći da možemo sve

Građani imaju što vidjeti, mladog hrvatskog vojnika, da se radom i odricanjem može postići sve. Mi u Hrvatskoj možemo reći 'Yes we can', rekao je general Stojković
Vidi originalni članak

Na vojnom mimohodu ulicama Zagreba povodom 20 godina akcije Oluja svoje sjećanje na 5. kolovoza 1995. dza Dnevnik Nove TV ispričali su generali Vlado Vrbanac, Josip Stojković i Pavao Miljavac. 

- Bilo je teško i krvavo. Prvog dana operacije imali smo 36 posto svih gubitaka u Oluji. Neprijatelj je bio utvrđen, naoružan i čekao nas je, bilo je jako teško i gadno - rekao je general Vrbanac, načelnik stožernog operativnog tima vojne operacije "Oluja". 

General Stojković, ratni zapovjednik Tigrova kazao je kako Hrvatska danas ima suvremenu vojnu tehniku. 

- Ja sam u Oluji bio mladić od 26 godina, ali su moji Tigrovi imali 19 i 20 godina. A danas ova naša djeca imaju čast i mogućnost. Građani imaju što vidjeti, mladog hrvatskog vojnika, i da im to bude jedan izazov da se radom i odricanjem može postići sve. Mi u Hrvatskoj možemo reći 'Yes we can', 'Mi možemo sve' - rekao je general Stojković.

General Pavao Miljavac rekao je kako su emocije još svježe. 

- To se ne može zaboraviti. To je bila veličanstvena pobjeda i danas je treba proslaviti. I danas, i sutra u Kninu - poručio je general Miljavac, koji je u vrijeme Oluje bio zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • patagonija1 05.08.2015.

    vidjeti sve to je i bila svrha ovog mimohoda...a ne da se nekog velica.. pa makar to bila predsjidnica

  • Ventusxs Ventus 05.08.2015.

    Dva generala iz studija tv N zavrsni govor ovako casnog mimohoda nase vojske završise željama i pozdravima svojim unucadima. Uh,kako NEprofesionalno!

  • niskoristy 04.08.2015.

    Pa nebih rekao da slavimo rat. Prije oslobođenje domovine u nametnutom ratu. Ali da, rat je najgore što je čovjeku palo napamet. Ne slavit Novu godinu i Božić, ali slavit recimo dan penicilina ili struje daj molim te. A sječanje na Oluju treba nastaviti jer se iz povijesti uči. Na nama je da Oluju slavimo dostojanstveno kao oslobodilačku operaciju, a ne kao nešto čime ćemo ponižavati druge. To na duge pruge neće donijeti ništa dobra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare