To je to što me zanima!

Generalski zbor podijeljen oko dvoje predsjedničkih kandidata

Kandidatura Miroslava Škore za predsjednika RH izazvala je žestoki sukob unutar Hrvatskog generalskog zbora, piše u utorak Jutarnji list
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Zbora Ljubo Ćesić Rojs rekao je za N1 televiziju da Škoru podržavaju veleizdajnici i da je glas za Škoru glas za 'mračne sile'.

- Glas za Škoru je glas za Stipu Mesića i tko zna kakve mračne sile...Vidjet ćete tko će davati podršku Škori, ljudi koji žele unijeti nemir u Hrvatsku, rekao je Ljubo Ćesić-Rojs.

- To je neviđen skandal, poručio je za Jutarnji list član Generalskog zbora Željko Sačić komentirajući Ćesićev istup.

- Proglašavati Miroslava Škoru i sve nas koji podržavamo Škorinu kandidaturu mračnim silama je izvan pameti. To je neviđen skandal. To govori o panici koja se stvorila u Uredu predsjednice zbog Škorine kandidature, rekao je Sačić a prenosi Jutarnji list.

Osim Sačića, tvrdi izvor blizak Škori, kandidaturu poduzetnika i pjevača podržavaju i još neki aktualni te bivši članovi Zbora poput Davora Domazeta-Loše i Ivana Tolja.

Šef Generalskog zbora Pavao Miljavac poručuje da će Zbor svoj službeni stav o kandidatima iznijeti tek nakon što rasprave sve njihove programe.

- Do sada smo mi u Zboru manje-više bili suglasni s odlukama Grabar-Kitarović, bez obzira na neke greške koje je napravila. Nakon svih kandidatura i rasprave o njihovim programima Upravni odbor će na koncu donijeti stav. Tu odluku ne treba očekivati prije jeseni, rekao je Miljavac a prenosi Jutarnji list u utorak. (pm)

Idi na 24sata

Komentari 43

  • patagonija1 26.06.2019.

    General von "tkojejsmio jamioje,

  • patagonija1 26.06.2019.

    Kako podijeljen? Pa to = isti s...mjer samo drugo pakiranje

  • Miške 26.06.2019.

    A tu je i presudno mišljenje i stav generala Ćire Blaževića, generalice Jadranke Kosor, pukovnika Ive Sanadera ( morao obuči uniformu na 1 dan za snimanje kazališnih djelatnika) . Pa zar ima itko tko se usuđuje reći za Tuđmana "car je gol".

Komentiraj...
Vidi sve komentare