News

Komentari 43

Generalski zbor podijeljen oko dvoje predsjedničkih kandidata

Generalski zbor podijeljen oko dvoje predsjedničkih kandidata

Kandidatura Miroslava Škore za predsjednika RH izazvala je žestoki sukob unutar Hrvatskog generalskog zbora, piše u utorak Jutarnji list

Potpredsjednik Zbora Ljubo Ćesić Rojs rekao je za N1 televiziju da Škoru podržavaju veleizdajnici i da je glas za Škoru glas za 'mračne sile'.

- Glas za Škoru je glas za Stipu Mesića i tko zna kakve mračne sile...Vidjet ćete tko će davati podršku Škori, ljudi koji žele unijeti nemir u Hrvatsku, rekao je Ljubo Ćesić-Rojs.

- To je neviđen skandal, poručio je za Jutarnji list član Generalskog zbora Željko Sačić komentirajući Ćesićev istup.

- Proglašavati Miroslava Škoru i sve nas koji podržavamo Škorinu kandidaturu mračnim silama je izvan pameti. To je neviđen skandal. To govori o panici koja se stvorila u Uredu predsjednice zbog Škorine kandidature, rekao je Sačić a prenosi Jutarnji list.

Osim Sačića, tvrdi izvor blizak Škori, kandidaturu poduzetnika i pjevača podržavaju i još neki aktualni te bivši članovi Zbora poput Davora Domazeta-Loše i Ivana Tolja.

Šef Generalskog zbora Pavao Miljavac poručuje da će Zbor svoj službeni stav o kandidatima iznijeti tek nakon što rasprave sve njihove programe.

- Do sada smo mi u Zboru manje-više bili suglasni s odlukama Grabar-Kitarović, bez obzira na neke greške koje je napravila. Nakon svih kandidatura i rasprave o njihovim programima Upravni odbor će na koncu donijeti stav. Tu odluku ne treba očekivati prije jeseni, rekao je Miljavac a prenosi Jutarnji list u utorak. (pm)

Najčitaniji članci