To je to što me zanima!

Glasan zvuk uznemirio građane, sat vremena kasnije oglasio se i MORH: 'To su lovački avioni'

Letovi se provode na području Zagrebačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije
Vidi originalni članak

U subotu u 12:15 glasan zvuk uznemirio je Zagrepčane, ali i građane okolnih gradova. Doznali smo da se radi o probijanju zvučnog zida, no o tome MORH nije unaprijed obavijestio javnost.

Nakon sat vremena, i brojnih upita, poslali su priopćenje.

ZAŠTO SE ČUJE EKSPLOZIJA? Što je zvučni zid i tko ga je prvi probio: Njegov je podvig vojska držala u tajnosti mjesecima...

Njihovo prioćenje prenosimo u cijelosti:

Letačke aktivnosti lovačkih aviona HRZ-a

U okviru zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u subotu, 2. srpnja 2022., u vremenu od 12 do 14 sati provode letove tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Sve aktivnosti provode se u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Letovi se provode na području Zagrebačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini iznad 10 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Molimo građane za razumijevanje.

ZVUK UZNEMIRIO GRAĐANE MiG probio zvučni zid: Evo zašto su se čule i sirene za uzbunu

Podsjetimo, u podne su se oglasile i sirene, što je dodatno uznemirilo građane. Ipak, provjera sustava javnog uzbunjivanja provodi se svake prve subote u mjesecu u 12 sati. Redovno ispitivanje ispravnosti sustava javnog uzbunjivanja provodi se svake prve subote u mjesecu u 12:00 sati oglašavanjem znaka „prestanak opasnosti“, čime se kontrolira funkcionalnost sustava javnog uzbunjivanja, a ujedno uvježbava rukovanje sustavom i provjerava djelotvornosti protokola potpisanih s elektroničkim medijima.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • Buster F. Scruggs 02.07.2022.

    Nesposobnost nase birokracije dostize komicne razmjere. Tko je kriv? Kriv je onaj tko je zaposlio Perinog malog, u zamjenu za legalizirano gradjevinsko zemljiste u zelenom pojasu. Mali je, naravno, potpuno nesposoban no za boga milog, ljudi smo, nitko nije savrsen. Neka onaj medju vama tko je bez grijeha opali prvi rafal. Gdje je Bulgakov kada ga trebamo?

  • NenadZG 02.07.2022.

    Čemu uopće probijanje zvučnog zida? Koji je cilj?

  • Dovla25 02.07.2022.

    Vidim da tu nema nikakve koordinacije,svaki vuče na svoju stranu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare