To je to što me zanima!

Glavaš Josipoviću: Molim Vas da me ne uznemiravate u BiH

Glavašu je u zenički zatvor stigla odluka o oduzimanju čina general-bojnika Hrvatske vojske. On kaže da ne priznaje tu odluku kao ni presudu suda
Vidi originalni članak

Branimir Glavaš poslao je predsjedniku Hrvatske Ivi Josipoviću pismo iz zatvora u Zenici. U pismu mu kaže kako je nedavno primio predsjednikovu Odluku o oduzimanju odlikovanja od 19. kolovoza prošle godine koja mu je dostavljena putem suda. U toj Odluci predsjednik je Glavašu oduzeo ratna odlikovanja koja mu je dodijelio pokojni Franjo Tuđman.

  - Vraćam vam Odluku jer se u njoj pozivate na presudu koja mi je izrečena u montiranom sudskom procesu, a vama bi kao stručnjaku trebalo biti poznato da presude koje su proistekle iz montiranih političkih procesa ne proizvode nikakve pravne učinke -  napisao je Glavaš ističući kako on tu presudu ne priznaje niti će ju ikada priznati te da su njome prekršena njegova ljudska prava. 

 - Uz povratak izvornika Vaše tzv. Odluke, ljubazno vas molim da  me više ne uznemiravate i ne dosađujete mi Vašim pismenima ovdje u BiH jer sama činjenica da sam između Vaše 'nove pravednosti' i BiH kazamata izabrao ovo drugo dovoljno govori što mislim o Vama, ali i o politici koju kao čelni čovjek ove nesretne države već više od godinu dana provodite, a čiji ja zatočenik ne namjeravam biti - zaključio je Glavaš svoje pismo iz zatvora. Potpisao se kao umirovljeni general-bojnik HV-a, Odlukom prvog hrvatskog predsjednika.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • Moj_Osijek 16.02.2011.

    Svašta komentirate, ali Glavaš je dobio povjerenje birača, da je istina išta od ovoga što stranački poslušnici u komentarima tipkaju to nebi bilo tako. Bapske priče. Svi koji su bili u Osijeku kad je trebalo znaju kako je bilo i što je bilo, a ovi komentari nemaju vezu s mozgom.

  • zenga 91 14.02.2011.

    zenga 91: A što smo mi radili u Osijeku, ako je on odbaranio grad;pa on nezna ni vojnu strategiju, on je pravnik, a imali smo školovane vojnike Gorinšeka i druge koji su znali svoj zanat.I da se njih slušalo Osijek bi bio slobodan kao i Baranje jo 92. Ali Tuđman i politika nisu dali.a Glavaš je POLITIČAR, a ne vojnik, i njemu je odgovaralo da tako bude jer onda je on glavni.Pitaj boga jel on zna uopće pucati.Šta smo mi radili u rovovima lovili krtice i mrmke.Ajde ne u vlači mu se u dupe ili je i tebi dao mirovinu pa mu moraš podilazit.Ja nemoram nikome , ni njemi ni tebi niti jednom generalu HV ,samo mojim momcima si prijateljima s kojima sam bio oko grada na položajima i čuvali smo jeadn drugog, a sada imamo grbava leđa klimava radne mjesta, pa ček jedan inženjer sa 40 god. rad. staža ima 1890 kn mirovine..I to je pravda i ponos.J...š takav ponos.i proklet dan kada smo obukli uniforme , bolje da sam otišao u minhen ili pečuh bojnu.

  • torcida0808 14.02.2011.

    dok je bija u hdz...bija je super... a kasnije slomili ga ko zadnjeg majmuna.. nije ga osudila republika hrvatska i sud republike hrvatske... nego HDZ.TO NIJE PRAVDA a sad mu jos uzimaju i cinove... bravoooo HDZ

Komentiraj...
Vidi sve komentare