To je to što me zanima!

Glavni haški tužitelj o presudi: 'Pravda je danas zadovoljena'

Svijet je 1993. odlučio da žrtve u bivšoj Jugoslaviji zaslužuju pravdu. Žrtve su nam ukazale povjerenje da je provedemo. Danas, s ovom presudom, to je povjerenje ispunjeno, kaže Brammertz
Vidi originalni članak

Glavni haški tužitelj Serge Brammertz izrazio je u četvrtak zadovoljstvo time što je Radovan Karadžić proglašen krivim za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u Bosni i Hercegovini i osuđen na 40 godina zatvora.

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić proglašen je u četvrtak pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu krivim za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine u Bosni i Hercegovini i osuđen na kaznu od 40 godina zatvora. 

- Zadovoljni smo time što je Raspravno vijeće prihvatilo naše opsežne dokaze i izvan svake razumne sumnje utvrdilo odgovornost Radovana Karadžića za zločine. Ti zločini počinjeni su u brojnim općinama u BiH i uključuju opsadu Sarajeva i genocid u Srebrenici", priopćio je ured haškog tužitelja.

- Godine 1993. svijet je odlučio da žrtve u bivšoj Jugoslaviji zaslužuju pravdu. Te su žrtve nama ukazale povjerenje da je provedemo. Danas, s ovom presudom, to je povjerenje ispunjeno. Pravda je zadovoljena - naglasio je Brammertz.
Istina ustanovljena ovom presudom zauvijek će stajati nasuprot brojnim pokušajima da negiranja patnje tisuća žrtava u zločinima počinjenim u bivšoj Jugoslaviji, ističu u haškom tužiteljstvu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • TVRDOGLAVI SVABO 25.03.2016.

    ja ne vjerujem ni kakve presude ti su svi bili agenti europe i usa da sruše bivšu državu i pršire euro i usa ekonomiju

  • allman 24.03.2016.

    haški sud je s*anje.

  • Blue sea 24.03.2016.

    Glavni haški tužitelju, nemoj da nas obmanjuješ. Po njegovoj žalbi smanjit ćete na 30 godina, odbit ćete 8 što je već proveo u zatvoru, onda ćete još smanjiti za 1/3 zbog dobrog vladanja i evo njega za 10 ili malo više godina na slobodi. Dobrog je zdravlja, poznaje alternativnu medicinu, u zatvoru će vegetirati i kad izađe biti će zdraviji od mene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare