To je to što me zanima!

Glazbenici složni: 'Država mora bolje zaštititi žrtve nasilja...'

Na humanitarnom koncertu u Esplanadi 14. lipnja između ostalih nastupat će grupa Detour i Neno Belan. Cilj je sakupiti sredstva za Fond #Spasime
Vidi originalni članak

Osnivanje i punjenje Fonda za pomoć i zaštitu žrtava nasilja je neophodno. Očito da država tu problematiku ne pokriva u dovoljnoj mjeri, kaže nam to Nenad Borgudan, frontmen i gitarist grupe Detour.

Upravo je Detour jedan od brojnih glazbenika koji će u petak, 14. lipnja, nastupiti na humanitarnom koncertu u Esplanadi. Glavni cilj koncerta je prikupljanje sredstava u nedavno osnovani Fond#Spasime, za pomoć i podršku žrtvama nasilja. Borgudan priznaje da osobno nije jako upućen u temu, no sigurno je, kaže, da postoji puno takvih slučajeva.

- Potrebno je osigurati adekvatnu pomoć i zaštitu.

To je zadatak države, no vjerujem da je kod nas ta zaštita na nižem nivou od potreba i nužnog standarda - kaže Borgudan. Dodaje kako će i Detour uplatiti nešto financijskih sredstava. Svim posjetiteljima poručuje da se uključe u akciju i također doniraju.

Uz već spomenuti Detour, na humanitarnom koncertu nastupit će i Severina, Jelena Rozga, Maja Posavec, Neno Belan, Pavel te mnogi drugi.

- Ja iskreno samo imam potrebu pomoći. Jako sam altruistički nastrojen. Ove godine sam već imao desetak nastupa za razne humanitarne potrebe, a bit će toga i još. U ovu akciju ulažem i svoj lik i djelo - rekao nam je Belan te dodao kako poziva sve ostale da zovu, doniraju i pomognu na bilo koji način. Podsjetimo, Fond za pomoć i zaštitu žrtava nasilja osnovali su Zaklada za ljudska prava i solidarnost - Solidarna te inicijativa #SPASIME, koju je u ožujku osnovala glumica i scenaristica Jelena Veljača. Fond će, između ostalog, žrtvama nasilja pružati stambenu, pravnu i zdravstvenu pomoć. Sve donacije koristit će se za hitnu pravnu, zdravstvenu i psihološku pomoć žrtvama.

Donirati se može pozivom na broj 0609003, putem stranice Indiegogo ili uplatom na račun Hrvatske poštanske banke HR8023900011500151640 na SOLIDARNA - zaklada za ljudska prava i solidarnost, Trga kralja P. Krešimira IV br. 2, 10000 Zagreb, OIB: 77689629939. U opisu plaćanja treba pisati “Za Fond SPASIME”. Za uplate iz inozemstva SWIFT je HPBZHR2X.

- Vjerujem da nas očekuje lijep koncert - zaključuje Borgudan.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • zgb2zoran 06.06.2019.

    kada će se konačno definirati svakodnevno psihičko maltretiranje muškaraca od strane žena te kako će država zaštititi muškarce od stresa izazvanog preambicioznih žena.... veliki broj takvog psihičkog maltretiranja rezultira fizičkim nasrtajem na ženu, međutim, u kasnijem postupku se spomenuto maltretiranje od strane žena niti ne spominje. dok se ne riješi prvo nikad se neće suzbiti niti drugo

  • hrvoje58 06.06.2019.

    Osnoval bum udrugu koja štiti radne građane od lijevo-lgbt-mlatimudanskih udruga

  • makimaki 06.06.2019.

    Ova ne zna glumit pa nema sta drugo radit

Komentiraj...
Vidi sve komentare