Obavijesti

News

Komentari 25

Glazbenici složni: 'Država mora bolje zaštititi žrtve nasilja...'

Glazbenici složni: 'Država mora bolje zaštititi žrtve nasilja...'
7

Na humanitarnom koncertu u Esplanadi 14. lipnja između ostalih nastupat će grupa Detour i Neno Belan. Cilj je sakupiti sredstva za Fond #Spasime

VIDEO

Osnivanje i punjenje Fonda za pomoć i zaštitu žrtava nasilja je neophodno. Očito da država tu problematiku ne pokriva u dovoljnoj mjeri, kaže nam to Nenad Borgudan, frontmen i gitarist grupe Detour.

Upravo je Detour jedan od brojnih glazbenika koji će u petak, 14. lipnja, nastupiti na humanitarnom koncertu u Esplanadi. Glavni cilj koncerta je prikupljanje sredstava u nedavno osnovani Fond#Spasime, za pomoć i podršku žrtvama nasilja. Borgudan priznaje da osobno nije jako upućen u temu, no sigurno je, kaže, da postoji puno takvih slučajeva.

- Potrebno je osigurati adekvatnu pomoć i zaštitu.

To je zadatak države, no vjerujem da je kod nas ta zaštita na nižem nivou od potreba i nužnog standarda - kaže Borgudan. Dodaje kako će i Detour uplatiti nešto financijskih sredstava. Svim posjetiteljima poručuje da se uključe u akciju i također doniraju.

Uz već spomenuti Detour, na humanitarnom koncertu nastupit će i Severina, Jelena Rozga, Maja Posavec, Neno Belan, Pavel te mnogi drugi.

- Ja iskreno samo imam potrebu pomoći. Jako sam altruistički nastrojen. Ove godine sam već imao desetak nastupa za razne humanitarne potrebe, a bit će toga i još. U ovu akciju ulažem i svoj lik i djelo - rekao nam je Belan te dodao kako poziva sve ostale da zovu, doniraju i pomognu na bilo koji način. Podsjetimo, Fond za pomoć i zaštitu žrtava nasilja osnovali su Zaklada za ljudska prava i solidarnost - Solidarna te inicijativa #SPASIME, koju je u ožujku osnovala glumica i scenaristica Jelena Veljača. Fond će, između ostalog, žrtvama nasilja pružati stambenu, pravnu i zdravstvenu pomoć. Sve donacije koristit će se za hitnu pravnu, zdravstvenu i psihološku pomoć žrtvama.

Donirati se može pozivom na broj 0609003, putem stranice Indiegogo ili uplatom na račun Hrvatske poštanske banke HR8023900011500151640 na SOLIDARNA - zaklada za ljudska prava i solidarnost, Trga kralja P. Krešimira IV br. 2, 10000 Zagreb, OIB: 77689629939. U opisu plaćanja treba pisati “Za Fond SPASIME”. Za uplate iz inozemstva SWIFT je HPBZHR2X.

- Vjerujem da nas očekuje lijep koncert - zaključuje Borgudan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"