Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
25 komentara

Glazbenici složni: 'Država mora bolje zaštititi žrtve nasilja...'

Na humanitarnom koncertu u Esplanadi 14. lipnja između ostalih nastupat će grupa Detour i Neno Belan. Cilj je sakupiti sredstva za Fond #Spasime

Foto: PIxsell
25 komentara

Osnivanje i punjenje Fonda za pomoć i zaštitu žrtava nasilja je neophodno. Očito da država tu problematiku ne pokriva u dovoljnoj mjeri, kaže nam to Nenad Borgudan, frontmen i gitarist grupe Detour.

Upravo je Detour jedan od brojnih glazbenika koji će u petak, 14. lipnja, nastupiti na humanitarnom koncertu u Esplanadi. Glavni cilj koncerta je prikupljanje sredstava u nedavno osnovani Fond#Spasime, za pomoć i podršku žrtvama nasilja. Borgudan priznaje da osobno nije jako upućen u temu, no sigurno je, kaže, da postoji puno takvih slučajeva.

- Potrebno je osigurati adekvatnu pomoć i zaštitu.

To je zadatak države, no vjerujem da je kod nas ta zaštita na nižem nivou od potreba i nužnog standarda - kaže Borgudan. Dodaje kako će i Detour uplatiti nešto financijskih sredstava. Svim posjetiteljima poručuje da se uključe u akciju i također doniraju.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Uz već spomenuti Detour, na humanitarnom koncertu nastupit će i Severina, Jelena Rozga, Maja Posavec, Neno Belan, Pavel te mnogi drugi.

- Ja iskreno samo imam potrebu pomoći. Jako sam altruistički nastrojen. Ove godine sam već imao desetak nastupa za razne humanitarne potrebe, a bit će toga i još. U ovu akciju ulažem i svoj lik i djelo - rekao nam je Belan te dodao kako poziva sve ostale da zovu, doniraju i pomognu na bilo koji način. Podsjetimo, Fond za pomoć i zaštitu žrtava nasilja osnovali su Zaklada za ljudska prava i solidarnost - Solidarna te inicijativa #SPASIME, koju je u ožujku osnovala glumica i scenaristica Jelena Veljača. Fond će, između ostalog, žrtvama nasilja pružati stambenu, pravnu i zdravstvenu pomoć. Sve donacije koristit će se za hitnu pravnu, zdravstvenu i psihološku pomoć žrtvama.

Donirati se može pozivom na broj 0609003, putem stranice Indiegogo ili uplatom na račun Hrvatske poštanske banke HR8023900011500151640 na SOLIDARNA - zaklada za ljudska prava i solidarnost, Trga kralja P. Krešimira IV br. 2, 10000 Zagreb, OIB: 77689629939. U opisu plaćanja treba pisati “Za Fond SPASIME”. Za uplate iz inozemstva SWIFT je HPBZHR2X.

- Vjerujem da nas očekuje lijep koncert - zaključuje Borgudan.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message