To je to što me zanima!

U braniteljskom šatoru i diljem zemlje gore svijeće za Vukovar

Diljem Hrvatske pale se danas svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje. Braniteljima koji prosvjeduju prigodan su recital održali glumci Joško Ševo i Božidar Alić
Vidi originalni članak

Tisuće svijeća od jučer gori na vukovarskom Memorijalnom groblju, a u molitvi se Vukovarcima i Škabrnjanima danas pridružilo još gradova.

U šatoru u Savskoj 66 gdje prosvjeduju već mjesec dana, branitelji su obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Obišli su ih glumci Joško Ševo i Božidar Alić te su pročitali imena žrtava Vukovara i Škabrnje. Zatim su održali prigodan recital.

Makarani su za žrtve Vukovara i Škabrnje svijeće upalili na Kovačićevom trgu, a Požežani u Vukovarskoj ulici i kod biste prvog hrvatskog predsjednika.

Vodičani su godišnjicu pada Vukovara obilježili uz molitvu i svijeće. Osoblje i učenici zagrebačke gimnazije u Križanićevoj ulici svijeće su u bojama trobojnice zapalili na stepenicama ulaza u svoju školu. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • ljubica ljubičica_1 19.11.2014.

    Vjerujem daćete uspjeti i daće gospodin ministar sa svojom svitom otić.Neka vam dragi Bog da snage da izdržite.Svake nedelje na misi molimo za vas.Bog vas čuvo !

  • Flekica_1 19.11.2014.

    Siniša Glavašević :" Odustajem od svih traženje pravde,istine,odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu,odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak,ili dobar kraj.Vjerojatno bih odustao i od sebe sama,ali ne mogu.Jer,tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad?...Tko će čuvati moj grad,moje prijatelje,tko će Vukovar iznijeti iz mraka?Nema leđa jačih od mojih i vaših,i zato,ako vam nije teško,ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja,pridružite se...."

  • jolly989 19.11.2014.

    heroji se nikad ne zaboravljaju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare