To je to što me zanima!

Godinama krao strugotine od zlata iz tvornice za proizvodnju žarulja i 'nastrugao' milijune

Radnik njemačke tvornice Osram koja proizvodi žarulje i drugu rasvjetu, ukrao je i krijumčario zlatne strugotine od ukupno 67 kilograma. Dok su ga otkrili, pristao je pomagati u istrazi, a onda je pobjegao u Rusiju...
Vidi originalni članak

Danas 41-godišnji osumnjičenik krao je iz vodeće njemačke tvornice žarulja i druge rasvjete Osram zlatne strugotine vrijedne oko 2,3 milijuna kuna, priopćili su iz tužiteljstva.

Dosadašnja je istraga pokazala da je gospodin 'ordinirao' između 2012. i 2016. Godine 2018. Osram je podnio prijavu za krađu.

Glasnogovornik tvrtke odbio je komentirati vijest, pozvavši se na istragu koja je u tijeku. Isprva je u njoj želio sudjelovati i sam osumnjičenik tako što je priznao kazneno djelo i surađivao, no nakon podignute optužnice se predomislio i odjurio u rodnu Rusiju.

DRAMA U ČAKOVCU Ukrao kosilicu pa je poslao ženu da kupi novu: Senilan sam, tukli su me partizani na Golom otoku

Tamo je nakon podignute međunarodne tjeralice i uhićen.

Glasnogovornik tužitelja nije rekao kako je točno osumnjičenik krijumčario zlatne strugotine sa svojega radnog mjesta u bavarskome Regensburgu, no vjeruje se da ih je iznosio postupno, u 360 navrata.

Glasnogovornik Osrama je pojasnio da se zlatne strugotine stvaraju za vrijeme proizvodnje LED čipova. Oni se uglavnom koriste u automobilskoj industriji, primjerice za unutarnju rasvjetu u vozilima. Dodao je da se strugotine obično recikliraju.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • teta maca 21.09.2021.

    Tri teksaška kirurga se nadmeću koji je od njih bolji u svom zanatu. Prvi počne:Prije tri godine prišio sam sedam prstiju jednom klaviristu. On se tako oporavio da je bio pozvan na koncert pred Kraljicom Engleske.Drugi mu odgovori:Nije to ništa. Ja sam imao pacijenta koji je doživio automobilsku nesreću. Obje ruke i noge su mu bile odsjećene od tijela. Dvije godine nakon što sam mu ih prišio osvojio je tri zlatne medalje u atletici na Olimpijadi.Treći će:Prije nekoliko godina pacijent mi je postao jedan kauboj. Našmrko se kokaina i nalio viskija pa zajahao svog konja i direktno se zaletio u brzi vlak iz Santa Fe-a koji je vozio 100 milja/h. Sve što je preostalo i došlo u moju kliniku bila je konjska guzica i ogromni kaubojski šešir. Nakon godinu dana on je postao predsjednik Amerike!🤣🤣

  • Mike Etimille 21.09.2021.

    Tko pod drugim jamu kopa nos... 🥳

Komentiraj...
Vidi sve komentare