Obavijesti

News

Komentari 63

Ukrao kosilicu pa je poslao ženu da kupi novu: Senilan sam, tukli su me partizani na Golom otoku

Ukrao kosilicu pa je poslao ženu da kupi novu: Senilan sam, tukli su me partizani na Golom otoku

Vozio sam kćer na kosilici dok je supruga bila u trgovini i onda sam primijetio da nas nitko ne pazi pa sam kosilicu odnio u auto i stavio je u prtljažnik, ispričao je Vladimir

VIDEO

Bračni par Vladimir (59) i Sanela (42) proglašeni su krivima i osuđeni na zatvorske kazne zbog krađe električne kosilice vrijedne oko 2700 kuna iz trgovačkog centra u Čakovcu.

Prema presudi, ovi roditelji troje djece su lani u travnju oko 15 sati s ulaza u trgovinu uzeli kosilicu, stavili je u prtljažnik Opel Vectre i otišli bez plaćanja. No, nadzorne kamere sve su snimile pa im je policija već isti dan pokucala na vrata obiteljske kuće u selu u okolici Čakovca, navodi Danica.hr

Provalili mu u vikendicu, pa ga pretukli, pokrali i pobjegli
Provalili mu u vikendicu, pa ga pretukli, pokrali i pobjegli

Vladimir je dobio 8 mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro, a supruga Sanela dobila je 8 mjeseci uvjetno. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti. Tijekom ročišta Vladimir je priznao krađu.

- Vozio sam kćer na kosilici dok je supruga bila u trgovini i onda sam primijetio da nas nitko ne pazi pa sam kosilicu odnio u auto i stavio je u prtljažnik. Kad smo došli doma, kosilicu sam izvadio i stavio u ‘škedenj’. Ubrzo nakon toga, kroz kojih pola sata, došla je policija i raspitivala se za kosilicu. Nisam htio policajcima pokazati kosilicu jer sam vidio da je vrag odnio šalu. Kad su otišli uzeo sam kosilicu i vratio je u dućan. Ostavio sam je pred ulazom i nikome od prodavača nisam se javio. Idućeg dana je supruga otišla i platila kosilicu, te kupila novu tako da je trgovina još i u plusu, a ne minusu - branio se Vladimir.

Ali, njegov iskaz tijekom istrage razlikovao se od iskaza na suđenju. U istrazi je tvrdio da nije ukrao kosilicu, a na suđenju je sve priznao. Tužitelji su ga pitali da to objasni. 

- Partizani su me tukli na Golom otoku pa sam postao senilan i zaboravljam događaje. Tako sam, izgleda, kosilicu uzeo i zaboravio je platiti, a kosilice više nema. Kako nema, pitate? Pa tako: kako sam je ja ukrao iz dućana, tako su je i meni ukrali iz kuće - rekao je Vladimir.

Supruga Sanela branila se kako nije sudjelovala u krađi, a kosilicu je vidjela u prtljažniku automobila nakon što se vratila iz dućana u kojem je kupila ljuljačku za dijete.

Filmska pljačka usred Pariza: Upali u draguljarnicu i ukrali nakit vrijedan 10 milijuna eura
Filmska pljačka usred Pariza: Upali u draguljarnicu i ukrali nakit vrijedan 10 milijuna eura

 - Kad sam shvatila o čemu je riječ, idućeg dana sam otišla u trgovinu i platila tu kosilicu te prodavačici dala sve papire. Kroz par dana došla sam opet i kupila drugu kosilicu jer nam treba za košnju dvorišta - govorila je Sanela na suđenju.

No, iz snimke nadzorne videokamere vidi se Vladimir koji odvozi iz trgovine crvenu benzinsku kosilicu, a uz njega je Sanela koja u jednom trenutku pregledava kosilicu te ju potom suprug odvozi iz trgovine.

- Nakon toga je vidljivo da iz parkirališta trgovine izlazi osobni automobil marke opel vectra srebrne boje s otvorenim prtljažnikom iz kojeg viri rukohvat crvene benzinske kosilice - navodi se u presudi Općinskog suda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.