To je to što me zanima!

'Gol je stajao pored moje kćeri, ima sreće da ga nisam ulovio'

MANIJAK POBJEGAO Tata Kristijan ispričao nam je na školskom igralištu kako je pedofil napao njegovu kćer i njezinu prijateljicu. Policija ga još traži
Vidi originalni članak

To je pedofil, bjež’mo, povikala je desetogodišnjakinja vršnjakinji kad je ugledala manijaka koji je stao ispred njih dvije, skinuo se gol i pokazao im spolovilo.

POGLEDAJTE VIDEO: Manijak se skinuo gol i djevojčicama pokazao spolovilo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video


Dok su se u četvrtak oko 18 sati bezbrižno igrale s nekoliko prijateljica na igralištu Osnovne škole Dobriše Cesarića u zagrebačkom naselju Borongaj primjetile su čovjeka kako kruži oko igrališta. Prijateljice su otišle svojim kućama, a desetogošnjakinje su ostale pričati na klupici. Tada im je, tvrde, prišao manijak i skinuo hlače i donje rublje. Stajao je na metar od njih pokazujući im spolovilo. Očito je “snimao” situaciju i čekao da na igralištu ipak bude manje djece. Srećom, djevojčice su instinktivno počele vrištati i pobjegle u ljekarnu koja je udaljena svega 50 metara od igrališta. Panično su uletjele unutra, u jednom dahu ispričale što se dogodilo i zamolile magistru da im nazove roditelje.

Manijak je kružio i čekao pravu priliku


Nazvala je i policiju koja je na igralište stigla u rekordnom roku, kaže nam otac jedne od djevojčica. No manijaka više nije bilo. Djevojčice su bile uplašene i plakale su. No ipak su se uspjele pribrati i sjetiti kako manijak izgleda. Sve su ispričale policiji.


- Tu živimo odmah iza igrališta. Tu je i dječji vrtić, a zgrade su udaljene svega nekoliko metara. Nisam mogao vjerovati, bio sam ljut i bijesan. Odmah sam ga išao tražiti po cijelom kvartu, ali nisam ga našao. Možda i bolje jer ne znam što bih mu napravio - rekao je Kristijan Šimurina (36) otac jedne od djevojčica.

Kad se skinuo curice su vrištale i pobjegle 


Manijak je imao zimsku kapu na glavi, svjetloplavu jaknu, star je između 35 i 40 godina te je nižeg rasta. Odmah drugi dan, u petak, zvali su je u policijsku postaju na prepoznavanje. Među muškarcima nije bio i on, a iz policije su potvrdili kako ga još traže.


- Supruga i ja o svemu pričamo sa djecom, kakvih ljudi ima i što se sve događa. Upoznati su s opasnostima koje vrebaju na svakom koraku. Tako da je naša kći odmah shvatila da taj čovjek radi nešto loše i djevojčice su odlično reagirale. Kao roditelji ne možemo biti s djecom u svakom trenu. Pustiš ih van, bolje to nego da su u kući na kompjuteru, znamo da su nam tu odmah kod zgrade i onda se ovakvo nešto dogodi - ogorčen je Kristijan.


Nažalost, ovakvih slučajeva ima jako puno. Podsjetimo, na slobodi je manijak (62) koji je u siječnju pratio i uznemiravao djevojčicu (14) na zagrebačkoj Savici. Ona je sve prijavila majci koja je istog trena krenula u potragu za njim.

Najveća opasnost su društvene mreže


Kad ga je djevojčica uočila, hrabra majka trčala je za njim i ulovila ga. Slučaj je prijavila policiji. No, nije bio kažnjavan te nije bilo zakonskih osnova da ga do početka suđenja zadrže u istražnom zatvoru. Majka djevojčice ogorčena je na sustav jer smatra da bi manijak opet mogao napasti. Sa sličnim pričama već su joj se javljale i druge majke. Kristijan je također ogorčen.


- Smatram da su kazne, ako uopće takve manijake i ulove, preblage - zaključuje. Posljednji slučaj koji je sve zgrozio dogodio se prošlog tjedna kad je manijak (63), obiteljski čovjek, preko Facebooka namamio djevojčicu (13) u zagrebački hotel u kojem je rezervirao sobu i držao ju 26 sati.


Duga Resa: Mamio je djevojčicu (9) u svoj automobil

Kćerka je uletila u kuću, tresla se, nije odmah mogla niti doći do riječi. Kada je uhvatila zraka i kazala mi da ju je na povratku iz škole slijedio nepoznati muškarac pozivajući je u svoj automobil, skamenila sam se – govori majka djevojčice (9) koju je u četvrtak oko 12:30 u Frankopanskoj ulici u dugoreškom naselju Stara sela na povratku iz škole pratio nepoznati muškarac. Nudio joj je prijevoz mameći je u svoj automobil, crni VW Golf karavan. Muškarac je star između 50 i 60 godina, ima sijedu zalizanu kosu i crne sunčane naočale.

Idi na 24sata

Komentari 439

  • ΝINA88 15.03.2016.

    Kako ga tako gologuzog nisi uspio uhvatiti?! Ah, da, nije imao odjeću pa je bio lakši i brže trčao.

  • Oblivion 13.03.2016.

    Dobro je da klinci znaju tko su pedofili i kako reagirati.. Ja sam prvi put za taj pojam čuo 1998. na praksi kada se razredna kolegica požalila kolegi i meni da ju jedan tada 33-išnji zaposlenik šlata i da je pedofil. Upitali smo je da što je to, a ona je rekla da su to oni koji sexualno napastuju djecu, ja i on smo se malo zbunjeno pogledali jer smo imali svi 15 god.

  • الكلاب 13.03.2016.

    uhvatit ga i capare od jaja pa nadalje pa da pomisli da je žensko.i to bi radio sa svim srcem i veseljem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare