To je to što me zanima!

Goran Prgin: Ako Dalmatinci neće raditi, ići ću po Slavonce

NCP grupa traži 50-ak zavarivača, cjevara, brodomontera, strojara... Plaće su između 4000 i 5000 kn, plus nagrade i bonusi. Međutim, posao nikoga ne zanima
Vidi originalni članak

Brojka od 380.000 nezaposlenih u Hrvatskoj nije realna jer postavlja se pitanje tko od svih tih ljudi uopće želi raditi, rekao je Goran Prgin, vlasnik NCP grupe i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca za Dalmaciju.

Njegova tvrtka je prije pet dana objavila oglas kojim traži 50-ak zavarivača, cjevara, brodomontera, strojara, električara, stolara i sličnih zanimanja. Plaće u NCP-u na ovim poslovima su između 4000 i 5000 kuna, plus nagrade i bonusi. Međutim, posao, kaže Prgin, nikoga ne zanima.

Nitko nije ni nazvao da pita za uvjete

- Ne samo da se nitko nije javio da bi radio nego nitko nije nazvao ni da se informira o uvjetima. Očito kod nas u Dalmaciji nitko nije zainteresiran za rad. Živi se kod roditelja, čeka se kakav sezonski posao, da se proda komad zemljišta i da se sjedi u kafiću - rekao je ljutito Prgin. 

Dodao je i da, ako u Šibeniku nema zainteresiranih za posao, dovest će radnike iz Slavonije.

- Tamo se cijeli razredi upisuju u tehnička zanimanja - kaže Prgin.

Idi na 24sata

Komentari 267

  • LegaVanjo 19.03.2014.

    Lažovi! samo blate narod a sebe štite ko i ostali političari. pujj

  • DenisB_1 11.03.2014.

    Dišpet...

  • Markov_3 07.03.2014.

    Moram još nešto napisati o predmetnom. Prgin je uništio remontno brodogradilište u Šibeniku i kad tad položiti će račun za to. Na žalost biti će kasno za tu djelatnost na tom mjestu. Inače, u dugu je blizu 200 mil. Kuna iznad kapitala, ukupno je dužan oko 230 mil.kn. Oko 140 mil. bankama, 8 mil. dobavljačima, 45 mil. svojoj povezanoj firmi i ostalo državi (koncesija, porezi). Koncesiju nije platio niti jedne godine a nju je upisao kao založno pravo na kredit od 100mil. kuna kod prijatelja Šinka u Jadranskoj. Sve ovo postoji kao javni dokumenti na internetu i uz malo volje svi to mogu naći i pročitati, ali i nešto raditi po tome. I još k tome predsjednik HUPa za Dalmaciju. Najbolje ga birat za Predsjednika!

Komentiraj...
Vidi sve komentare