To je to što me zanima!

Goranova kulenova seka bila je najveća na festivalu u Velikoj

Lovro Milaković (20) dobio je nagradu za najbolju kulenovu seku na Festivalu u Velikoj, a birao se i najbolji stol te najveća seka
Vidi originalni članak

Na ocjenjivanje na tradicionalnom Festivalu kulenove seke ove subote u Velikoj kod Požege stiglo je oko stotinu uzoraka. Najbolju kulenovu seku napravio je OPG Milaković iz Velike.

Nagradu je preuzeo mladi Lovro Milaković (20). Osim kulenove seke bilo je i natjecanje u ljepoti, izabrane su ljepotice festivala. Druga pratilja je Anita Rotar KUD Orljava Pleternica, prva pratilja je Leona Matišić, KUD Ivan Goran Kovačić iz Velike, a za najljepšu i zaštitno lice do VIII. Festivala kulenove seke izabrana je Lana Soldo, KUD Orljava Pleternica.

Izabran je i naljepši stol, a bilo ih je zasita predivnih i bogatih. Pobijedili su članovi KUD-a Ivan Goran Kovačić iz Velike.

Festival je okupio proizvođače iz cijele regije, Srbije, BiH, Mađarske, Slovačke iz pet slavonskih županija, iz Zagrebačke i Primorsko goranske županije. 

Najveću klenovu seku donio je Goran Lalić iz Nove Gradiške, bila je duga metar i pol i teška nekoliko kilograma, taman dovoljna za cijelu večer. Organizatori ove tradicionalne manifestacije su Udruga požeški čuvari baštine, Tjednik Kronika Požeško slavonska i KUD Ivan Goran Kovačičić Velika, za što su dobili velike pohvale.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • IskrenDoBola 28.03.2022.

    Kulenova seka je šokački naziv,pokulenac je slavonski

  • kajnampakmoreju 27.03.2022.

    Kaj mi je sad ovo trebalo ići pročitiati u 22:22, sad sam samo ogladnio i zaslinio za kulenom i sekom. 😂

  • thedino 27.03.2022.

    Goran Lalić legenda ! Bravo !

Komentiraj...
Vidi sve komentare