To je to što me zanima!

Gordan Jandroković: 'Želimo snažnu i demokratsku Europu'

Glavni tajnik HDZ-a je u govoru na početku drugog dana kongresa europskih pučana, naglasio da EPP nije najsnažnija europska stranka samo po broju članova, već i po povijesnoj ulozi
Vidi originalni članak

Održavanje kongresa Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu potvrda je snage i ugleda te privrženosti Hrvatske demokratske zajednice europskim vrijednostima, rekao je u četvrtak predsjednik Sabora i glavni tajnik vladajuće stranke Gordan Jandroković.

Jandroković je u govoru na početku drugog dana kongresa europskih pučana, saveza europskih stranaka desnog centra koji danas okuplja 84 stranke iz 43 države, naglasio da EPP nije najsnažnija europska stranka samo po broju članova, već i po povijesnoj ulozi koju je imala u izgradnji Europe, viziji, misiji i rezultatima.

Istaknuo je i demokršćanske vrijednosti EPP-a. 

BERLUSCONI NA RUBU SNA Ovacije za Merkel u Areni: 'U Europi želimo graditi mostove'

- HDZ je prepoznao te vrijednosti kao svoje i vođen tim vrijednostima ostvario je najvažnije ciljeve za hrvatski narod - rekao je glavni tajnik HDZ-a, dodajući da se jedino zajedničkim djelovanjem na temelju tih vrijednosti može imati:

- Europa kakvu želimo, ujedinjena, snažna i demokratska - kaže.

Istaknuo je da je to posebno važno danas, kada Europa pokušava naći odgovore na izazove kojima se suočava i kao takve nabrojio sigurnosne ugroze, migrantsku krizu, klimatske promjene, lijevi i desni ekstemizam, te demagogiju gdje nositelji takvih politika temelje svoje ideje na manipulaciji, neistinama i najnižim strastima.

Hrvatska će se tijekom šestomjesečnog predsjedanja Europskom unijom koje počinje 1. siječnja sljedeće godine još snažnije zalagati za snažnu Europu u takvom izazovnom okruženju. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 21.11.2019.

    Divno je biti dio nečeg velikog, a posebice kada se to događa u tvojem gradu!!

  • Dudica07 21.11.2019.

    E da u Hrvatskoj ima pametnih i ambicioznih političara kao što je Gordan, gdje bi nam bio kraj... A ne stalno neka pljuvanja, neke opstrukcije, neka negodovanja.. ajmo raditi, ajmo graditi, za bolje danas i bolje sutra!

  • arogantna.kraljica 21.11.2019.

    Gordan je svojim primjerom pokazao što znači biti vođen europskim vrijednostima! Stasao je u ozbiljnog i afirmiranog političara!

Komentiraj...
Vidi sve komentare