Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Gordan Jandroković: 'Želimo snažnu i demokratsku Europu'

Glavni tajnik HDZ-a je u govoru na početku drugog dana kongresa europskih pučana, naglasio da EPP nije najsnažnija europska stranka samo po broju članova, već i po povijesnoj ulozi

Zagreb: Drugi dan 24. izbornog kongresa Europske pučke stranke
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
10 komentara

Održavanje kongresa Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu potvrda je snage i ugleda te privrženosti Hrvatske demokratske zajednice europskim vrijednostima, rekao je u četvrtak predsjednik Sabora i glavni tajnik vladajuće stranke Gordan Jandroković.

Jandroković je u govoru na početku drugog dana kongresa europskih pučana, saveza europskih stranaka desnog centra koji danas okuplja 84 stranke iz 43 države, naglasio da EPP nije najsnažnija europska stranka samo po broju članova, već i po povijesnoj ulozi koju je imala u izgradnji Europe, viziji, misiji i rezultatima.

Istaknuo je i demokršćanske vrijednosti EPP-a. 

BERLUSCONI NA RUBU SNA Ovacije za Merkel u Areni: 'U Europi želimo graditi mostove'

- HDZ je prepoznao te vrijednosti kao svoje i vođen tim vrijednostima ostvario je najvažnije ciljeve za hrvatski narod - rekao je glavni tajnik HDZ-a, dodajući da se jedino zajedničkim djelovanjem na temelju tih vrijednosti može imati:

- Europa kakvu želimo, ujedinjena, snažna i demokratska - kaže.

Istaknuo je da je to posebno važno danas, kada Europa pokušava naći odgovore na izazove kojima se suočava i kao takve nabrojio sigurnosne ugroze, migrantsku krizu, klimatske promjene, lijevi i desni ekstemizam, te demagogiju gdje nositelji takvih politika temelje svoje ideje na manipulaciji, neistinama i najnižim strastima.

Hrvatska će se tijekom šestomjesečnog predsjedanja Europskom unijom koje počinje 1. siječnja sljedeće godine još snažnije zalagati za snažnu Europu u takvom izazovnom okruženju. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message