To je to što me zanima!

Gori na Pelješcu: Tri kanadera gase požar, turisti u panici

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vatrogasci su nam rekli kako kuće nisu u opasnosti, no zbog nepristupačnosti terena požar još nije stavljen pod kontrolu. Neki turisti su iz Vignja od straha pobjegli sa svojim kamp kućicama
Vidi originalni članak

U utorak oko podne na poluotoku Pelješcu izbio je požar nedaleko od mjesta Kućište. Vatrogasci su ubrzo izašli na teren te ugasili požar, no stanje se ipak malo zakomplicirao. 

 Vatrogasno operativno središte danas u 13:13 sati je zaprimilo zahtjev od ŽVOC-a Dubrovnik za angažiranje 2 Canadaira na lokaciji Pelješac, Orebić (Kučište). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma, a na terenu je u gašenju angažirano oko 60 vatrogasaca iz DVD-ova: Viganj, Orebić, Kuna, Lovište, Korčula, Trpanj, Putniković i Ston - priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Nedugo zatim, upućen je i treći Canadair kako bi pripomogao u gašenju. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Prvi požar smo ugasili. Ali se ubrzo, zbog čestica i žari koje je letjelo posvuda, vatra nekako proširila prema susjednom mjestu Vignju. No, požar je još daleko od kuća pa stanovnici nisu u opasnosti, problem je taj što gori na vrlo nepristupačnom terenu.  - rekli su nam iz DVD-a Orebić. 

SNIMKA IZ OREBIĆA Gori na Pelješcu: Stigli kanaderi

- Nastala je panika među turistima, neki su se s kamp kućicama udaljili iz Vignja. Ali mi mještani smo smireni, znali smo vidjeti i puno gore. Čuli smo da je kabel od struje uzrokovao požar, a neka mjesta su i dalje bez struje - ispričao nam je čitatelj. 

Zbog nepristupačnosti terena, razbuktalu vatru trenutno gase tri kanadera. Iako požar još uvijek nije lokaliziran, vatrogasci kažu da nema straha te da će ubrzo i ovaj požar biti ugašen. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Selo_malo 01.07.2020.

    Turisti. otok?????

  • blackdiesel 30.06.2020.

    nemojte pisati gluposti jer nitko od turista nije bjezao

  • samosamrealan 30.06.2020.

    turisti u panici hahahhahaha a njima gore gradovi pa ne panicare a ne neka sikara kilometrima od plaze

Komentiraj...
Vidi sve komentare