To je to što me zanima!

'Gospodarit ćemo otpadom i otvoriti 12.000 radnih mjesta'

U slučaju primjene osnovnih načela cirkularne ekonomije, Hrvatska bi u sljedećih pet godina efikasnijim gospodarenjem otpada povećala radna mjesta za 25 posto
Vidi originalni članak

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao je da će Hrvatska prekinuti s lošom praksom zbrinjavanja otpada na više od 300 odlagališta diljem zemlje i napokon početi gospodariti otpadom i vrijednim sirovinama koje su u njemu sadržane:

- Učinci primjene te "cirkularne ekonomije" su najmanje 12.000 radnih mjesta - objasnio je Zmajlović.

Cirkularna ekonomija bila je jedna od tema trećeg po redu Croatia Waste Expoa-Gospodarenje otpadom kojega organizira Poslovni dnevnik.

Ministar Zmajlović u svojoj je prezentaciji pred okupljenim sudionicima konferencije u "Lisinskom" naveo da bi u slučaju primjene svih osnovnih načela cirkularne ekonomije, Hrvatska u sljedećih pet godina samo efikasnijim gospodarenjem otpada povećala radna mjesta za 25 posto

- To pokazuje studija nedavno predstavljena u Londonu koja se bavila i utjecajem cirkularne ekonomije na stvaranje radnih mjesta. U slučaju dosadašnje prakse jednostavnog zakopavanja otpada u zemlju, broj radnih mjesta rastao je za tek dva posto u petogodišnjem razdoblju - kaže Zmajlović.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • zvzmir 24.03.2015.

    Ma nećete vi ništa...

  • Bassa_1 21.03.2015.

    Za gospodarenje otpadom treba prvo investirati i izgraditi odlagališta u svakom gradu i selu. Zatim educirati ljude i tek onda možemo pričati o zaradi.

  • jozabroz 20.03.2015.

    haha, neces ti vise gospodarit nicim,,))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare