To je to što me zanima!

Gotov sastanak s drogerijama: 'Ograničenje lijekova prema bolnicama se nastavlja'

Od 6,5 milijardi duga, ponuđeno nam je 800 do 900 milijuna do kraja tjedna. Ograničenja lijekova prema bolnicama će se nastaviti - rekla je Diana Percač:..
Vidi originalni članak

Sastanak o rješavanju problema isporuke lijekova je počeo u 11 sati. 

- Od 6,5 milijardi duga, ponuđeno nam je 800 do 900 milijuna do kraja tjedna. Ograničenja lijekova prema bolnicama će se nastaviti - rekla je Diana Percač, predsjednica koordinacije veledrogerija pri HUP-u, piše Dnevnik.hr.

Svaka veledrogerija sad će zasebno odlučiti kako će dalje postupati, rečeno je nakon sastanka.

- Premijer je rekao da se svaki dug mora platiti, ja ga podržavam - dodala je. 

PLATILA SAMO BOLNICA U LOVRANU Medika zbog dugova prestala isporučivati lijekove: 'Vili Beroš nam se ne javlja ni na telefon'

- Obećano je 900 milijuna kuna. Bili bismo jako sretni da iduće minute to možemo riješiti. Ja vam mogu reći da do petka nastavljamo obustavu - rekao je Jasminko Herceg iz Medike. 

Dodao je da je očekivao ovakav tijek sastanka. Oni traže više, Vlada nudi manje.

- Mislim da se ne bismo smjeli igrati sa životima - rekao je. 

- Ovih 900 milijuna nije ni blizu dovoljno. Možemo očekivati samo daljnje restrikcije u isporuci lijekova. Ovo neće doprinijeti normalizaciji opskrbe. Samo mi dugujemo dobavljačima milijardu kuna, rekao je predstavnik Phoenix Farmacije, no dodao je da neće ugrožavati živote u slučaju da jedini imaju neki vitalni lijek. 

Veledrogerija Medika objavila je jučer kako su obustavili isporuku lijekova bolnicama zbog duga od 2 milijarde kuna.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Kali12 31.03.2021.

    Krim. org. hDZ opet pokazuje svoju nesposobnost u pravom smislu te riječi!!!! 👏🏻 narode!!!

  • JusticeLeague 31.03.2021.

    Spinraza je kriva za ovo. Nemaju novaca za osnovne potrepštine u bolnicama... istovremeno stotinama ljudi plaćamo Spinrazu, koja košta 30 milijuna kuna po osobi - napravite update ! Kome je Spiraza pomogla ? Nikome ! Možda mogu malo bolje vrtiti glavom ! To ne vrijedi 30 milijuna kuna po osobi. Prestanite plaćati Spinrazu koju ste kupili samo zbog pritiska sjw medija, i naći ćete novce "!

  • 31.03.2021.

    Ne dajte im niti najobicnije tablete, za sve imaju a za zdravstvo nemaju i ne placaju, nema lijekova i glasajmo za kradeze, neke bolnice su se oporavile za vlade sdp a sada opet grcaju u dugovima

Komentiraj...
Vidi sve komentare