To je to što me zanima!

'Gotovina se skrivao na našim otocima, nosio sam mu hranu'

Skrivao se u ribarskim kućicama i na brodovima po Kornatima, na Dugom otoku i Ugljanu. Nikad tamo nisam odlazio svojim brodom jer sam znao da me prate - rekao je Dilber...
Vidi originalni članak

U filmu o generalu Gotovini koji redateljski potpisuje Antun Vrdoljak bit će prikazani detalji generalova života u bijegu nakon raspisivanja Interpolove tjeralice. 

O nekim detaljima za Zadarski list govorio je Gotovinin prijatelj, kum i suborac Željko Dilber:

- Vrdoljak se nekoliko puta sastao s Antom koji nije imao nikakvih intervencija na sadržaj filma, samo mu je rekao da ga pozove na promociju. Ipak, vjerujem da će Anti i meni biti dana prilika uoči promocije pogledati film kako bismo utvrdili odgovara li radnja činjenicama. Ne mislimo intervenirati u sadržaj osim, naravno, ako je riječ o nekim neistinama. Jer, kada se već snima film o Gotovini, zaista bih volio da prije svega bude temeljen na činjenicama - kaže Dilber.

Kao Gotovinin kum i prijatelj od najvećeg povjerenja četiri je godine bio jedina osoba koja je znala gdje se skriva Gotovina.

- Istina je da sam jedini znao gdje je Ante i da radi njegove sigurnosti to nije znala ni njegova supruga. Kako je Dunja sve to vrijeme bila pod nadzorom, morali smo paziti da sastanak s obitelji ne bi otkrio Antin položaj, te sam ja jedini kontaktirao s njim. Što se tiče mjesta njegova skrivanja, evo prvi puta ću reći gdje se nalazio i kako sam odlazio tamo. Skrivao se u ribarskim kućicama i na brodovima po Kornatima, na Dugom otoku i Ugljanu. Nikad tamo nisam odlazio svojim brodom jer sam znao da me prate. Svaki put bih unajmio drugi brod i otišao do otoka na kojemu se Ante trenutno nalazio, odnoseći mu hranu i čistu odjeću. Skrivanje po ovim otocima trajalo je dva mjeseca, a onda je prešao granicu i sklonio se u inozemstvu - otkriva Dilber.

Idi na 24sata

Komentari 208

  • ina67 07.09.2016.

    Ne shvaćam ovo sada, pitam se da li ovo Gotovini sada treba?

  • ljubica ljubičica_1 07.09.2016.

    Osobno mislim da Dilber priča gluposti.I koga briga sad di je bija Gotovina.Pa zar je on sam obranija Hrvatsku? Za njega se nije čulo 91 niti je bija zapovjednik ni jedne briade kada su naši se malte ne goloruki borili za svaki komad oružja.I ne znam po čemu je on tako poseban lako je bilo kad smo imali oružja i doša Unprofor.Po meni jedino mogu istaknut Norca jer on je bija 91 u Gospiću i to zapovjednik .A pravi heroji su u grobnicama !

  • jožek2 07.09.2016.

    Volio bih da mi netko kaže još barem i jednu državu u svijetu u kojoj je ratni profiter ugledan i častan biznismen , i jedan od najbogatijih ljudi u zemlji a prodavao je naftu neprijatelju što je tisuće puta dokazano i svi to znaju a nitko ništa ne poduzima da se taj slućaj definitivno ili potvrdi ili negira a on živi u oblacima na krvi i smrti Hrvatskih branitelja. Častan gospodin general ČERMAK. e imamo državu???????????????????????????????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare