To je to što me zanima!

Građani su navalili u Fine: Svi žele da im se oproste dugovi

Na šaltere je u poslovnice Fine do kraja radnog dana u ponedjeljak došlo više od 3400 ljudi. No njih gotovo 90 posto je odbijeno jer nisu zadovoljavali sve uvjete
Vidi originalni članak

Interes građana za oprost duga je jako velik. U pola dana u poslovnice Fine došlo je 2780 ljudi, a više od 10.000 ih je na internetskim stranicama provjerilo stanje duga, rekla je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić za Večernji list.

Jutarnji list, pak, piše da je do kraja ponedjeljka, prvog dana oprosta duga najugroženijim građanima, na šaltere je došlo više od 3400 ljudi. No njih gotovo 90 posto je odbijeno jer nisu zadovoljavali sve uvjete. Interes je bio toliki da je u nekim poslovnicama jedan službenik imao gotovo 100 klijenata.

- S dva sina živim od 2000 kuna. Dugovi su se nakupili, nadam se da će mi dio oprostiti - rekao nam je splitski umirovljenik, jedan od 60.000 građana za koje Vlada smatra da će obuhvatiti oprost duga.

Zahtjev prvo mogu predati oni koji primaju socijalnu naknadu i koji su na dan 30. rujna 2014. bili u blokadi dulje od godinu dana. Potom će, od 2. travnja, na red doći oni koji ne primaju socijalnu naknadu, ne posjeduju ništa osim nekretnine u kojoj žive i kojima prihod po članu kućanstva ne prelazi 1250 kn. 

Idi na 24sata

Komentari 266

  • skandal 04.02.2015.

    Gospodo, kakav otpis dugova da li imate malo srama u vladi, najprije ste poskidali braniteljima opskribnine i niz drugih primanja i sada odjednom stvarate novu Hrvatsku, nisam primjetio da ste išta dobro napravili osim ove velike gluposti. Da Vam se smije cijeli svijet, kako smo bogati ,a zaduženi do grla, sigurno ste postigli cilj da opraštate dugove, koji žive od socijale a posjeduju auto , mobitele. Mislim da to sve sanira država ne vjerujem da se banke i operatori odriću svoje dobiti, najbolje bi bilo da oprostite sve dugove poreznih dužnika, jer kako čitam samo još više gomilamo dugove i niti jedna vlast ne riješava dugovanja. Sramim se što živim u takvoj državi, gdje je tu pravda i zakon, a zakon treba biti za sve jednak. Na žalost nismo dorasli za socijalnu politiku, i ne živimo pod istim krovom da neki pošteni i svjesni građani plaćaju svoje obaveze a drugima se oprašta.... Za to smo se borili....

  • DaneGlavosjek 04.02.2015.

    A budale plačaju

  • tiha voda_492 03.02.2015.

    Eee narode....

Komentiraj...
Vidi sve komentare