To je to što me zanima!

'Grad će biti urešen, osvijetljen, ali klasičnog adventa neće biti'

U Zagrebu ove godine neće biti klasičnog adventa, iako će grad biti ukrašen i osvijetljen, potvrdio je u srijedu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Vidi originalni članak

"Bit će kulturnih događanja po kulturnim institucijama, grad će biti urešen i osvijetljen, jedino će obrtnici imati 7-8 štandova na Jelačić placu. No, klasičnog adventa ove godine neće biti", rekao je Bandić u emisiji Radio Sljemena "Zagrebi po Zagrebu".

Zagrebački Advent tri je puta osvojio titulu najljepšeg u Europi, no adventske manifestacije ove su godine otkazane zbog mogućnosti širenja zaraze koronavirusom.

VRUĆI KRUMPIR Otkazali zagrebački Advent, još se ne zna hoće li biti alternative

Bandić je podsjetio da je otkazan i ovogodišnji Interliber. Sajam knjiga će se održati on-line, a Grad će financijski poduprijeti nakladnike i izdavače.

"Dodijelili smo 130.000 kuna za tu manifestaciju. Za tih šest dana, tijekom kojih su trebali ostvariti prihod od prodaje knjiga na Velesajmu, pronaći ćemo način da im se pomogne da prežive", istaknuo je Bandić.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 10.11.2020.

    ....Bandić bi da stanovnici Zagreba u krase svoje prozore da bi uljepšali doživljaj Adventa.....a kad su uređivali zapuštena područja oko stabala po ulicama...sčijedile su kazne.....pripazite sitnozubi....ne budite ludi.......neka Bandić trči po Zagrebu i veseli turiste..

  • Oksimoron_1 04.11.2020.

    Nema plusa za Zagreb. Manjak u gradskom proračunu iznosi oko 500 milijuna kuna . 500 milijuna 

  • 04.11.2020.

    Smislit ćeš ti način za raspodjelu love, to me ne brine..

Komentiraj...
Vidi sve komentare