To je to što me zanima!

'Grad Herson više nije pod čvrstom kontrolom Rusa'

Herson, prvi veći grad koji su ruske snage zauzele tijekom invazije na Ukrajinu, teritorij je za koji se vode borbe između ukrajinskih i ruskih snaga, rekao je američki vojni dužnosnik novinarima, javlja BBC
Vidi originalni članak

Ako ukrajinske snage zauzmu Herson, koji se nalazi relativno blizu Krima, ruske će snage doživjeti ozbiljan udarac.

Ruska vojska osporila je da je izgubila kontrolu nad Hersonom, gradom s više 250 tisuća stanovnika prije rata, a Ukrajinci na terenu nisu izvijestili da je ponovno zauzet.

BRITANCI TVRDE: 'Ukrajinci napreduju istočno od Kijeva. Ruska je vojska zastala'

"Ukrajinci pokušavaju vratiti Herson, a mi tvrdimo da je Herson zapravo teritorij za koji se vode borbe", rekao je dužnosnik Pentagona novinarima u petak.

"Ne možemo točno potvrditi tko kontrolira Herson, ali poanta je u tome što se čini da on nije tako čvrsto pod ruskom kontrolom kao prije", dodao je anonimno dužnosnik.

Borbe se vode i u drugim dijelovima hersonske oblasti, dok se ruske snage usredotočuju na kontrolu crnomorske obale.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Jopazg 26.03.2022.

    Kako sam i svojevremeno pisao,Ukrajinci ce polako krenuti u oslobadjanje teritorija a rusi ce gubit moral. Sada ce najvjerovatnije putler posegnut za zabranjenim oruzjem.

  • bobiii 26.03.2022.

    Ruska vojska u raspadu, NATO dostavlja tone oružja Ukrajini,taj rat se jednostavno ne smije izgubiti nakon debakla u Siriji i Afganistanu. Ukrajina mobilizira ogromnu vojsku od miljun ljudi uz najmodernije oruđje NATO snaga.

  • Mali Ivica11 26.03.2022.

    ne mogu Kinezi toliko traktora proizvesti koliko ovih ima.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare