To je to što me zanima!

Grad Vukovar spreman pomoći u zbrinjavanju izbjeglica

Grad Vukovar čini sve što može kako bi pomogao ugroženom narodu Ukrajine koji u ovim trenucima spašava svoj život od ratne opasnosti, izvijestili su u petak iz ureda vukovarskog gradonačelnika Ivana Penava
Vidi originalni članak

U priopćenju za javnost, nakon sastanka gradonačelnika Penave s predstavnicom ukrajinske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije Tetyanom Kochnyevom podsjeća se na inicijativu Grada Vukovara poslanu Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine da se za potrebe smještaja ukrajinskih izbjeglica aktivira hostel "Zagreb" u gradskoj četvrti Borovu naselju.

BOŽINOVIĆ POTVRDIO Više od milijun ljudi izbjeglo iz Ukrajine, 1187 ih je u Hrvatskoj

O pružanju pomoći izbjeglicama iz Ukrajine gradonačelnik Penava razgovarao je ovoga tjedna i s predstavnicima hitnih služba, Službom civilne zaštite Vukovar, Javnom vatrogasnom postrojbom Vukovar, Gradskim društvom Crvenoga križa Vukovar te policijom, navode iz gradske uprave.

Po riječima Tetyane Kochnyeve, ukrajinske izbjeglice koje su do sada došle u Slavoniju uglavnom su u Osijeku.

"No, dosta ih želi doći u Vukovar te smo upravo zato pomoć zatražili od gradonačelnika Penave. Situacija se mijenja iz sata uz sat, a zajedno s Gradom Vukovarom radimo na osiguravanju smještaja izbjeglica iz Ukrajine“, rekla je predstavnica ukrajinske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije Tetyana Kochnyeva.

RADI U SPLITU Valerij je iz Hrvatske stigao na granicu u Mađarskoj: 'Čekam da mi puste sina i ženu, invalidi su'

Iz Grada Vukovara pozvali su javnost i građane Vukovara koji mogu pružiti smještaj te autoprijevoznika koji mogu ponuditi prijevoz od granice Ukrajine i njoj susjednih zemalja do Hrvatske da se jave Stožeru civilne zaštite Grada Vukovara na e-mail adresu czvukovar@vukovar.hr ili na broj 099/529-50-40.

OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare