To je to što me zanima!

Grad Zagreb ipak bez vatrometa u Novogodišnjoj noći: Pridružili se inicijativi nekolicine gradova

Stanovnici Zagreba i posjetitelji u Novu godinu ući će uz šarene konfete, vizualne efekte, te bogati glazbeni program na Trgu bana Josipa Jelačića
Vidi originalni članak

Grad Zagreb uspio je pronaći način da se pridruži inicijativi niza gradova u Hrvatskoj, uključujući Rijeku, Osijek, Pulu, Zabok, Rovinj, Opatiju, Poreč, Čazmu, Samobor i Labin, te kao i oni odustane od vatrometa za doček Nove godine u organizaciji Grada, izvijestili su na službenim stranicama Grada Zagreba.

Umjesto toga, navode, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu građani će u Novu godinu ući uz šarene konfete, vizualne efekte, te bogati glazbeni program.
 
- Iako smo još prošli tjedan komunicirali da idemo s novogodišnjim vatrometom jer je on već bio ugovoren, ipak smo ovaj tjedan uspjeli pronaći drugo rješenje, zahvaljujući razumijevanju koje je ugovorena tvrtka pokazala, te joj se na tome zahvaljujemo - poručuju iz grada.

Podsjetimo, Prijatelji životinja pozvali su Grad Zagreb na obustavljanje vatrometa za doček Nove godine, kazavši kako vatromet ima negativne posljedice na okoliš, utječe na respiratorne i kardiovaskularne probleme kod ljudi te da izaziva panični strah kod brojnih životinja. No u prvom odgovoru gradonačelnika Tomislava Tomaševića rečeno im je da to neće biti ove godine radi već provedenog postupka javne nabave.
 
Inače, program za doček Nove godine započinje na Trgu bana Josipa Jelačića 31. prosinca u 19 sati, sa zagrijavanjem uz DJ-a Kiki B. U 21.15 sati nastupit će mladi talenti hrvatske glazbe, neki od izvođača iz The Voice i A strane. Od 23 sata pa do iza ponoći nastupaju Pips, chips & videoclips, a nakon ponoći na pozornicu dolaze Nipplepeople.
 
U novogodišnjoj noći gradonačelnik Tomislav Tomašević planira obići dežurne službe: sklonište za beskućnike, hitnu službu, vatrogasce, policiju, te sa sugrađanima dočekati Novu godinu na Trgu bana Jelačića. Sve ostale detalje obilaska pravovremeno će komunicirati javnosti.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • Ajduk.Caruga 30.12.2022.

    A što je sa stanarima koje cucki svaki dan uznemiravaju lajanjem kada im 'mamice' odu na posao. Kako kazniti vlasnike što im cucki pišaju po liftovima i stubištu kada im se 'mamice' vrate doma. Zašto vlasnici pasa ne dobivaju veće račune za vodu po zgradama ? Ovo je diskriminacija tradicije

  • Steve01 30.12.2022.

    taši, taši tanana nek se još pjeva na trgu uz Ivu Šulentić

  • detoksikacija naroda 30.12.2022.

    još malo pa ću po stanu hodati na prstima, da hrčak od susjede ispod mene ne doživi stres

Komentiraj...
Vidi sve komentare