Obavijesti

News

Komentari 69

Grad Zagreb ipak bez vatrometa u Novogodišnjoj noći: Pridružili se inicijativi nekolicine gradova

Grad Zagreb ipak bez vatrometa u Novogodišnjoj noći: Pridružili se inicijativi nekolicine gradova

Stanovnici Zagreba i posjetitelji u Novu godinu ući će uz šarene konfete, vizualne efekte, te bogati glazbeni program na Trgu bana Josipa Jelačića

VIDEO

Grad Zagreb uspio je pronaći način da se pridruži inicijativi niza gradova u Hrvatskoj, uključujući Rijeku, Osijek, Pulu, Zabok, Rovinj, Opatiju, Poreč, Čazmu, Samobor i Labin, te kao i oni odustane od vatrometa za doček Nove godine u organizaciji Grada, izvijestili su na službenim stranicama Grada Zagreba.

Umjesto toga, navode, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu građani će u Novu godinu ući uz šarene konfete, vizualne efekte, te bogati glazbeni program.
 
- Iako smo još prošli tjedan komunicirali da idemo s novogodišnjim vatrometom jer je on već bio ugovoren, ipak smo ovaj tjedan uspjeli pronaći drugo rješenje, zahvaljujući razumijevanju koje je ugovorena tvrtka pokazala, te joj se na tome zahvaljujemo - poručuju iz grada.

Podsjetimo, Prijatelji životinja pozvali su Grad Zagreb na obustavljanje vatrometa za doček Nove godine, kazavši kako vatromet ima negativne posljedice na okoliš, utječe na respiratorne i kardiovaskularne probleme kod ljudi te da izaziva panični strah kod brojnih životinja. No u prvom odgovoru gradonačelnika Tomislava Tomaševića rečeno im je da to neće biti ove godine radi već provedenog postupka javne nabave.
 
Inače, program za doček Nove godine započinje na Trgu bana Josipa Jelačića 31. prosinca u 19 sati, sa zagrijavanjem uz DJ-a Kiki B. U 21.15 sati nastupit će mladi talenti hrvatske glazbe, neki od izvođača iz The Voice i A strane. Od 23 sata pa do iza ponoći nastupaju Pips, chips & videoclips, a nakon ponoći na pozornicu dolaze Nipplepeople.
 
U novogodišnjoj noći gradonačelnik Tomislav Tomašević planira obići dežurne službe: sklonište za beskućnike, hitnu službu, vatrogasce, policiju, te sa sugrađanima dočekati Novu godinu na Trgu bana Jelačića. Sve ostale detalje obilaska pravovremeno će komunicirati javnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca