To je to što me zanima!

Tomašević o novom odronu: Nema ugroze za zdravlje, opet ćemo mjeriti kvalitetu zraka

Jednom kada se odgovornost utvrdi, uslijedit će sankcije. U ovom trenutku otpad se ne odvozi na Jakuševec, poručili su iz Grada navodeći da mjerne postaje na Jakuševcu pokazuju da nije došlo do prekoračenja graničnih vrijednosti
Vidi originalni članak

Nakon Tomaševićeve izjave o novom odronu u kojem su ozlijeđeni i radnici Zagrebačkog holdinga, Tomašević se na svom službenom Facebooku oglasio priopćenjem u kojem navodi da su na terenu policija i inspekcije koje utvrđuju sve okolnosti. 

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nažalost, troje radnika Zagrebačkog holdinga je ozlijeđeno, od kojih jedan radnik teže. Čekamo daljnje informacije o njegovom stanju, izražavamo žaljenje zbog ozljeda koje su radnici zadobili i stojimo na raspolaganju za pomoć njemu i njegovoj obitelji - navodi.

STRAŠNO Bandićev čovjek pustio snimku: 'Jakuševec eksplodirao! Čovjeka je odnijelo. Ostao je bez ruke!'

Poručuju kako se istražuje odgovornost svih uključenih, Čistoće i privatnih tvrtki koje od 2012. godine upravljaju gradilištem Jakuševec: projektanta, nadzora i izvođača.

- Na policiji i državnoj inspekciji je da utvrde odgovornost. Sa svoje strane, Grad će učiniti sve što nadležne institucije budu zahtijevale. Sigurnost radnika i građana je ključna. Jednom kada se odgovornost utvrdi, uslijedit će sankcije. U ovom trenutku otpad se ne odvozi na odlagalište Jakuševec - poručuje i dodaju da je Grad dodatno angažirao sudskog vještaka da provede neovisnu istragu, te naložio dodatna mjerenja kvalitete zraka.

ZRAK LOŠE KVALITETE Zrak u Zagrebu u crvenom: 'Noć je bila hladna i nema vjetra, a magla to sve može i pojačati'

- Trenutno mjerne postaje na Jakuševcu pokazuju da nije došlo do prekoračenja graničnih vrijednosti ni za sumporovodik ni za metan. Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar napravit će danas i dodatno mobilno mjerenje kvalitete zraka pored odlagališta - navodi.

Grad Zagreb traži hitan sastanak s Vladom kako bi se ubrzala gradnja centra za otpad u Resniku, a odlagalište Jakuševec nakon 20 godina napokon zatvorilo u najskorijem mogućem roku.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Selo_malo 04.12.2023.

    Tomašević je sam po sebi najveća ugrozba za ovaj grad. Čovjek bez znanja, kompetencija, iskustva i digniteta ne može voditi jedan grad

  • Oksimoron_1 04.12.2023.

    Mi građani, plaćamo kroz poreze, razne doprinose, prirez, komunalne naknade, pristojbe te svim davanjima plaćamo državni aparat; Vladu, sudove, upravu i td. Dakle, tko je od svih vas dužan provoditi te zakone o otpadu i zbrinjavanju? Tko ih donosi i nadzire primjenu? Vi svi znate samo vikati: Ja nisam kriv! Ali, tko je kriv?? Ma svi vi.

  • Old Kresoje 04.12.2023.

    Nema ugroze za zdravlje..tako su govorili i u SSSRu kad je ekslpodirala nuklearka u Černobilu, sve je pod kontrolom, nema opsnosti..moš mislit

Komentiraj...
Vidi sve komentare