To je to što me zanima!

Grad Zagreb: Vrijedni radnici kose u najtežim uvjetima. Zaposlit ćemo još 100 radnika...

Uklanjanje najhitnijih posljedica nevremena i opasnih stabala na javnim površinama je potrajalo tjednima i zbog toga je dodatno došlo do poremećaja u programima košnje - napisali su iz Grada Zagreba
Vidi originalni članak

Zagreb je posljednjih tjedana 'zaradio' titulu 'nepokošeni grad'. Trava viša od metar čest je prizor u gradskim parkovima, ali i u okolici škola i vrtića. Građani tvrde da grad nikad nije izgledao lošije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

O cijeloj situaciji oglasili su se ove subote i iz Grada Zagreba:

Zagreb, subota popodne, radnici Zrinjevca na poslu, +34 C u hladu, stvarni osjećaj je +37 C - objavili su fotografije na Facebook stranici iz Grada Zagreb.

OBAVE POSAO ZA PET LJUDI Na Zrinjevcu im pomažu roboti: 'Kosimo i dok sjedimo u vozilu'

- Prve dvije godine ove gradske uprave košnja je prošla uredno bez ikakvih problema. Neusporedivo je to s vremenskim uvjetima u proljeće i ljeto ove godine. Uz to, krajem srpnja je Zagreb pogodila najveća oluja unazad 160 godina od kad se provode mjerenja te je početkom kolovoza prijetila i poplava - podsjetili su u objavi.

- Istu večer nakon srpanjskih oluja zajedničkim djelovanjem svih gradskih službi, Zagrebačkog holdinga, ZET-a i vatrogasaca, sve glavne ulice su bile raščišćene i već ujutro je grad uredno funkcionirao. Velika je to zasluga naših radnika - stoji u objavi.

- Uklanjanje najhitnijih posljedica nevremena i opasnih stabala na javnim površinama od strane Zrinjevca je potrajalo tjednima i zbog toga je dodatno došlo do poremećaja u programima košnje. Vrijedni radnici Zrinjevca i ostalih gradskih službi rade i u najtežim uvjetima kako bi se tijekom rujna sve vratilo u normalu - napisali su iz Grada.

NOVA OPRAVDANJA U ZAGREBU Prvo im je smetala kiša, a sad posljedice oluje: 'Ne stignemo kositi, bilo je previše posla...'

- Jasno je da su zbog klimatskih promjena tradicionalni ciklusi košnje postali nedovoljni i iako se broj operativnih radnika nije smanjivao proteklih godina taj broj ne odgovara potrebama u ovakvim izvanrednim uvjetima. Zbog toga će Zagrebački holding trajno zaposliti oko 100 dodatnih radnika na održavanju zelenila i pojačati mehanizaciju koja može brže i kvalitetnije uklanjati posljedice eventualnih nepogoda kako bi ubuduće Grad Zagreb bio u potpunosti spreman i na ovakve izazove. Oni koji tome žele doprinijeti su dobrodošli. Natječaji za posao dostupni su na stranicama Zagrebačkog holdinga - zaključili su iz Grada Zagreba svoju Facebook objavu.

'NIŠTA SE NE RADI U GRADU' Nepokošeni Zagreb: 'Ružno je vidjeti naš grad tako neuredan'

Podsjetimo, ovog se tjedna mnogo pričalo o nikad većoj travi na zelenim površinama u Zagrebu, a gradonačelnik Tomašević je rekao kako se zbog uklanjanja posljedica srpanjskog nevremena jednostavno nije stiglo kositi. Ubrzanom rastu zelenila svakako su pridonijele i česte kiše popraćene visokim temperaturama, pa su radnici Zrinjevca i danas, u subotu popodne, na terenu s kosilicama u rukama.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Selo_malo 26.08.2023.

    Radnici su vrijedni, a da li će biti i adekvatno plaćeni za taj rad?

  • johnjuric440@gmail.com 26.08.2023.

    Sotona vlada Zagrebom, e moj narode koga ste izabrali za gradonačelnika.Zato vam je Zagreb najprljaviji grad u Europi..

  • 26.08.2023.

    hvale se što gone ljude da kose travu na visokim temperaturama???? svašta

Komentiraj...
Vidi sve komentare