To je to što me zanima!

Grad Zlatar je otjerao u stečaj i završio u zatvoru

Akcija Carevo ruho: Policija i USKOK priveli su bivšeg gradonačelnika Marijana Đureka. Njega i druge uhićene terete za pronevjeru 20-tak mil.kn
Vidi originalni članak

Zbog blokade gradskog računa Zlatara tete u vrtiću nisu dobile plaću šest mjeseci, zaposleni u Gradskoj upravi osam, a gotovo četiri mjeseca mještani nemaju javnu rasvjetu.
Sve im je to priskrbio bivši gradonačelnik Marijan Đurek (HNS). Njega je u petak u sklopu akcije Carevo ruho u “marici” policija odvezla u USKOK. Terete ga za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave. Malverzacije, koje mu policija i USKOK stavljaju na teret, “teške” su više od 20 milijuna kuna. Gradonačelnik je, bez suglasnosti Gradskog vijeća i(li) Vlade, dizao kredite u bankama. Rate su počele stizati na naplatu, no novca na računu nije bilo i Grad Zlatar je otišao u blokadu.
No Đurek u “biznisu” nije bio sam. Mešetario je s građevinskim tvrtkama pa je policija jučer privela i Matu Crnca, Maricu Duktu, Zorana Zebu, Miroslava Posarića, Željka Šutinu, Alojza Kokoleka i Vladu Kavaća. Svi odreda, osim Kavaća, vlasnici su građevinskih tvrtki. Kavać je bio ravnatelj Županijske uprave za ceste, ali je dao ostavku, navodno zbog odlaska na novo radno mjesto.
Što je Đurek s građevinarcima sagradio s više od 20 milijuna kuna, utvrdit će istraga. Imaju indicije da se novac trošio i za gradnje klijeti, asfaltiranje privatnih puteva do vinograda... U tome bi istražiteljima mogli pomoći i svjedoci, ali i mnogobrojna dokumentacija koju je policija zaplijenila.

'ĐUREK KRIV ŠTO ĆE NAŠI STOLOVI BITI PRAZNI'
Još se ne zna hoće li i kada u vrtiću i Gradskoj upravi dobiti zaostale plaće. Vlada je obećala uplatiti 1,5 milijuna. Zaposlenici kažu da Đureku mogu zahvaliti što će za Božić imati prazne stolove, bez purice. Dodali su i da će, ako je pravde, vratiti novac.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • WebSuperman 11.12.2009.

    a di je uopće taj zlatar?

  • jluci82 11.12.2009.

    Poznavajući strogost našeg pravosuđa,drakonski će ih kazniti sa 6 mjeseci do 2 godine-uvjetno.

  • cael 11.12.2009.

    To već nije normalno, ovi se lopovi razmnožavaju poput zombija....

Komentiraj...
Vidi sve komentare