To je to što me zanima!

Građani o kriznoj godini? Gotovo 80 % misli da će im biti gore, ovog će se prvo odreći

Najveći dio ispitanika misli da će im plaća rasti, ali ne kao inflacija. Povišicu planira tražiti 16 posto zaposlenih
Vidi originalni članak

Istraživanje u kojem se doznaje razmišljanje građana o inflaciji, kvaliteti života ali i plaćama i štednji proveo je Dnevnik Nove TV .

KOLIKO SMO ZABRINUTI – PUNO

Na pitanje u kojoj mjeri ste zabrinuti za gospodarstvo sljedeće godine, većina građana je dosta ili jako zabrinuta, njih više od 59 posto, osrednje je zabrinuto 21 posto ispitanika, a njih 19 posto uopće nije zabrinuto. Ne zna 1 posto ispitanika.

KAKVA ĆE NAM BITI KVALITETA ŽIVOTA?

Kakva će mi biti kvaliteta života u idućih godinu dana?

Za 79 posto ispitanika bit će lošija nego sada, jednaka će biti za njih 12 posto, a 8 posto ispitanika misli da će im biti bolja. Ne zna 1 posto ispitanika.

'PROVJERITE I SAMI' Toni Milun objasnio: Varaju li nas trgovci kad preračunavaju kune u eure? Evo o čemu se radi

Moja kvaliteta života kao i moje obitelji bit će lošija nego sada! To misli 65 posto ispitanika, da će biti kao i sada misli 24 posto ispitanika, a ima i 10 posto onih koji misle da će biti bolje. Ne zna 1 posto.

Što će biti s vašom plaćom? Najveći dio ispitanika misli da će im plaća rasti, ali ne kao inflacija. Njih je 37 posto. Da će pak rast plaće pratiti inflaciju, misli 14 posto ispitanika. Dva posto ispitanika misli kako će se plaća smanjiti, a 2 posto očekuje otkaz. I na kraju, 44 posto ispitanika je nezaposleno. Bez odgovora je 1 posto ispitanika.

Oni koji su nezaposleni izjasnili su se da posao ne misle tražiti. To je odgovorilo 89 posto ispitanika, a da će posao tražiti, reklo je 10 posto građana. Ne zna 1 posto.

Najveći dio planira tražiti bolje plaćen posao, točnije njih 18 posto. Povišicu planira tražiti 16 posto zaposlenih, dodatni posao tražit će 14 posto građana. A ništa neće raditi 51 posto ispitanika. Ne zna 1 posto.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • 29.07.2022.

    80% građna misli da će nam biti gore,i svih tih 80% građana šuti i dozvoli daljnje pljačke države i naroda,a kad su izbori svih 80% građana hdz dovodi i dovoditi će hdz na vlast,,evo primjer,, zadnji izbori,16% podobnih i 59%onih koji nisu izašli na glasovanje,hdz direktno doveli na vlast,a sada se tih 59% ovdje najviše buni,daje negativne komentare vlasti,a na sljedećim izborima,opet će hdz dovesti na vlast,,koji licemjeran narod,,ne izlazimo na izbore,ali vlast kritiziramo na najjaće.

  • pinokio12 29.07.2022.

    bit ce bolje, oce k... c..poznati stihovi jedne pjesme

  • lukicluka11 29.07.2022.

    Ovih 80% građana krivo misli, pa Plenković i hdz su rekli na otvaranju Pelješkog mosta da Hrvatska doživljava svoju renesansu. Diktatoru se mora vjerovati ili si neprijatelj njegove Rvacke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare